Toki

Kimse evsiz kalmasın diye TOKİ 3 yılda 213 bin konut inşa etti!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), son 3 yıl içinde toplamda 213 bin konut yaptı. Şuanda ise toplamda 775 şantiyede toplam 144 bin konut ile diğer donatıların inşaatına devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını ve ekonomik krizlere rağmen son 3 yıl içinde nitelikli ve yatay mimariyi esas alan yaklaşık 213 bin konutu tamamlarken 144 bin konutun inşaatına ise devam ediyor.

TOKİ'den alınan bilgiye göre, yıllardır dar gelirliler için sosyal konutlar inşa eden, kira öder gibi ev sahibi yapan TOKİ, il ve ilçelerde binlerce sosyal konut yapıyor, kentsel dönüşümler ile vatandaşlara güvenli yuvalar kurarak şehirleri tek tek yeniliyor.

2002'den bu yana "herkes için konut", "insanca yaşam" ve "ekonomik olarak ulaşılabilir konut" hedefi doğrultusunda 1 milyon 170 bin konut hedefine ulaşan TOKİ, yaklaşık olarak 70 bin kişiye de istihdam sağladı.

Kamunun ihtiyaç duyduğu eğitim, sağlık, güvenlik ve spor gibi hizmet binalarının ve sosyal donatıların yapımında da önemli projeler geliştirerek vatandaşların hizmetine sunan TOKİ, bu kapsamda 2002 yılından bugüne bin 389 okul, 269 hastane, 215 öğrenci yurdu, 22 üniversite binası, 997 spor salonu, 99 sağlık ocağı, 2 bin 113 ticari ünite, 19 stadyum, 912 donatı yaptı.

İnşaatı devam eden 64 bin konutun, bu yıl tamamlanması bekleniyor.

 

TOKİ AFET BÖLGELERİNİN YARASINI SARIYOR

Ülkede yaşanan deprem, sel ve yangınların yol açtığı yaraların sarılması için TOKİ tarafından yapımına başlanan ve kısa sürede büyük bir kısmı tamamlanarak teslim edilen konut projeleri ile vatandaşların barınma ihtiyaçları da karşılandı.

Bu kapsamda Elazığ, Malatya, İzmir, Giresun, Rize, Sinop, Bartın, Antalya ve Muğla'da toplamda 40 bin konut ve köy evi, 1900 iş yeri, 2 bin 200 ahır ve sosyal donatılar inşa edildi, bir kısmı da halen inşa aşamsında.

 

İSTANBUL'DA KENTSEL DÖNÜŞÜMÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

TOKİ'nin kentsel dönüşüm çalışmaları da ülke genelinde devam ediyor. Bugüne kadar 179 bin konut dönüştürülürken, 45 ilde 108 proje yürütülmekte olup, yaklaşık 73 bin konutun plan, proje ve inşaat süreci devam etmektedir.

İstanbul'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında 22 ilçede 35 projede toplam 27 bin konut ve ticari ünitenin üretilmesi için önemli çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda 12.073 konut ve ticari ünite inşaatı ile yaklaşık 15 bin konut ve ticari ünitenin proje çalışmaları devam etmektedir.

TOKİ kurasında ismi çıkmayanlar dikkat! TOKİ para iadesi nasıl alınır? Bu yolları deneyin

TOKİ 81 il projesi için son dakika açıklaması geldi! 81 ildeki ucuz konutların fiyatları belli oldu!

TOKİ'den 500 konut müjdesi geldi! Bu ilde yaşayanlara piyango vurdu! Beklenen haber şimdi açıklandı