Toki

TOKİ konutlarında flaş gelişme! Aşamalar resmen belli oldu! İstanbul için 4 bin 200 TL taksitle! Hemen inceleyin

TOKİ ucuz konut kampanyasında son dakika gelişmesi yaşanıyor. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı projesinde aşamalar resmen belli oldu. İşte detaylar... Milyonlarca kişi TOKİ'den gelecek haberleri beklerken son dakika gelişmesi yaşandı

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı projesinde aşamalar belli oldu. Milyonlarca kişi TOKİ'den gelecek haberleri beklerken son dakika gelişmesi yaşandı. İşte 81 il için TOKİ konutları tüm merak edilenler...

TOKİ konutlarında flaş gelişme yaşanıyor. Öncelikli olarak dar gelirli aileler göz önünde bulundurularak konutta üç önemli adım uygulamaya geçirilecek.

Sosyal konut projesi kapmsamının yanı sıra 50 bin ofis eve dönüştürülecek ve gayrimenkul firmaları ile kampanyalar yapılacak. Bununla birlikte ev ve kirafiyatlarının da ucuzlaması bekleniyor.
TOKİ konutlarında taksitler ise dar gelirli ailelere göre ayarlanacak. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; dar gelirli aileleri konut sahibi yapmak için çalışmalara başlayan Hükümet bu aşamada 3 önemli kritieri hayata geçirecek. 

Konut projesindeki 3 büyük adımın ayrıntıları resmen belli oldu. İşte o ayrıntılar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, eylül ayında açıklanacak olan sosyal konut preojesi kapsamında 81 ilde inşa edeceklerini açıkladı.

1-SATIŞA SUNULACAK ARAZİLER BELLİ OLDU MU?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''ÜÇ ADIMDA YENİ KONUT PROJESİ'' adı altında yapılacakları tek tek sıraladı. Birinci aşama olarak 81 ilde sosyal konutlar inşa edilecek olup bu kapsamda konut, kont arsası ve sanayi siteleri satışa çıkacak.


ÖZEL KONTENJAN SAĞLANACAK

TOKİ ucuz konut projesi kapsamında Gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere özel kontenjan ayrılacak.
Sosyal konutun yanı sıra istihdamı artırmak için küçük ve orta ölçekli işletmeler ve sanayi siteleri inşa edilecek.

2-TOKİ EV FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Son zamanalarda oldukça yükselen konut ve kira fiyatlarına nazaran TOKİ konutlarının fiyatarı bütçeleri sarsmayacak düzeyde olacak.

 


İSTANBUL İÇİN ÖDENECEK EN DÜŞÜK TAKSİT 4,200 TL

Taksit ödemelerinin yavaş yavaş netleşmeye başladığı sosyal konut projesinde İstanbul için en düşük taksit 4,200 TL olurken en yüksek taksit 4,800 TL olacak.


3-240 AYA KADAR TASKİTLE EV SAHİBİ OLUN!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum: "Proje kapsamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki, konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade imkânı olacak." dedi.

Ucuz konut bekleyen Ispartalılar dikkat! TOKİ Gönen'de 71 yeni konut inşa edecek!

TOKİ'den İstanbullulara büyük müjde! Beklenen gün geldi! Dikkat yarın!

TOKİ Malatya projesi için beklenen gün geldi! O ilçeye tam 513 ucuz konut geliyor!