07 / 05 / 2024

Kınalıada'da kaçak iskeleye yıkım kararı çıktı

Kınalıada'da kaçak iskeleye yıkım kararı çıktı

Kınalıada sahilinde kaçak yapılan, 17 makama şikâyet edilen iskeleyle ilgili son sözü Koruma Kurulu söyledi: O iskele yıkılacak



Mavi Marmara Kooperatifi tarafından Kınalıada sahilinde kaçak yapılan motor iskelesi için yıkım kararı alındı. 12 Mart'ta inşaatın durdurulması kararı çıkan iskelenin akıbeti için 5 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu yetkilileri, geçtiğimiz hafta Kınalıada'ya giderek incelemelerde bulundu. "Kıyı kanununa muhalefet edilip, çevre kanunu hiçe sayıldı" ğına ilişkin başvuruyu gündemine alan Kurul'un, "İnceleme bitene kadar inşaatın durdurulması" talebine rağmen hızını kesmeden inşaatına devam edilen iskele, bu süreçte bitirilip faaliyete geçirildi. Kurul üyeleri oy birliği ile yıkım kararı alırken, iskeleyi yapan ve göz yumanlar hakkında da Adalar Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

BELEDİYE GÖZ YUMDU
Kaçak iskelenin, bir kilometrelik sahil şeridinde dördüncü iskele olarak inşa edilmesine Adalar Belediyesi'nin göz yumduğunu iddia eden Ada sakinleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Orman Bakanlığı, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın da bulunduğu 17 makama şikâyet dilekçesi vermişti.

Erhan ÖZTÜRK/Sabah


Geri Dön