28 / 04 / 2024

KİPTAŞ Doğakent projesinin temeli atıldı!

KİPTAŞ Doğakent projesinin temeli atıldı!

Sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerine öncülük eden KİPTAŞ, Güngören'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesinin temelini attı.



KİPTAŞ Güngören’de 2017’de riskli yapı ilan edilerek yıkılan 136 konutluk Doğakent sitesi sakinlerinin konut sorununu ortadan kaldırdı. İBB'de yer alan habere göre; 5 yıldır yerinde dönüşüm kapsamında hiçbir firma ile anlaşamayan site sakinleri KİPTAŞ ile anlaşma sağladı. KİPTAŞ; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla Güngören’de yapılacak yerinde dönüşüm projesinin temelini attı. Temel atma törenine KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da katıldı. 

KİPTAŞ Doğakent projesinin temeli atıldı!

Kentsel dönüşüm sürecine yönelik kısa filmin ardından konuşan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, " Göreve geldiğimiz günden bugüne Eyüpsultan Bağcılar ve Güngören'de yerinde dönüşüm gerçekleştirmek için buradayız. Burada çok ciddi mücadele verdik. Hedefimiz buradaki mağduriyete son vermekti.Görevde olduğumuz süre boyunca önceliğimiz riskli yapıların dönüşümü oldu." açıklamasında bulundu.

 

İstanbul'daki riskli yapılarının dönüşümünün tüm paydaşlarla beraber yapıldığını söyleyen Kurt, "Herhangi bir riskli yapının dönüşümü için kim elini taşın altına koyuyorsa önünü açmak için çaba sarf ediyoruz. KİPTAŞ olarak çalıştığımız sahalarda açık iletişim yürüttük. Doğru bildiğimizden taviz vermedik dedi."

Projede yüzde 96 uzlaşma sağlandığını söyleyen Kurt, çalışmalarının çeşitli sebeplerle 7 ay kaybettiğini bu nedenle maliyetlerin oldukça arttığını belirtti. 7 ayın maliyetin karşılamak için projenin estetiğinden ödün verildiğini söyleyen Kurt, şu anda da plan notunda sıkıntılar bulunduğunu belirtti. Çeşitli zorluklara rağmen çalışmaların başladığını söyleyen Kurt, mevzuat çalışmaları dahilinde projenin hayata geçirileceğini söyleyerek kentsel dönüşüm çalışmalarının hayırlı olması temennisinde bulundu. 

 KİPTAŞ Doğakent projesinin temeli atıldı!

Ali Kurt'un ardından konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Güngören'in uzun zamandır yaşadığı sıkıntıları bildiğini söyleyerek burada yapılacak çalışmalarda Güngörenlileri destekleyeceğini dile getirdi. KİPTAŞ'ın burada çok önemli işe imza attığını dile getiren İmamoğlu  çalışmalarda desteği olan tüm kurumlara teşekkürlerini iletti. 

Çalışmaların 18 ay süreceği kentsel dönüşümde sağlık bir süreç yönetildiğini söyleyen Ekrem İmamoğlu, Doğakent Evleri'nin kısa sürede tamamlanması için temennide bulundu.  

Dönüşümün siyaset üstü mesele olduğunu belirten İmamoğlu, yapıların hızlı bir şekilde dönüşmesi gerektiğini bu nedenle her kurumun birbirine destek olması gerektiğini dile getirdi. Vatandaşların da uzlaşmacı olması gerektiğini söyleyen İmamoğlu, KİPTAŞ'ın bu konuda tüm vatandaşın emrinde olduğunu ifade etti. 

KİPTAŞ Doğakent projesinin temeli atıldı!

Kentsel dönüşümün hayati önem taşıdığını belirten İmamoğlu İstanbulluları kentsel dönüşüm konusunda KİPTAŞ'a yardımcı olması konusunda çağrıda bulundu.

 

Güngören'de çözdük, her yerde de çözeceğiz.

Kimse depreme karşı hazırlığı ve kentsel dönüşümü siyasi rant için kullanmasın. Güngören'de dönüşüm bugün başlıyor. pic.twitter.com/cnqHFT1snN

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) December 22, 2021

 

 

Güngören'de kentsel dönüşüm için yüzde 97 uzlaşma sağlandı!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön