27 / 04 / 2024

Kiptaş Karanfilköy projesinde kura çekilişi yapıldı!

Kiptaş Karanfilköy projesinde kura çekilişi yapıldı!

Beşiktaş Karanfilköy kentsel dönüşüm projesi, 1.361 konut ve 132 ticari birim olmak üzere 1.493 bağımsız birimden oluşan dev projede kura çekilişleri yapıldı.



Beşiktaş Karanfilköy kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahipleri canlı yayında ve noter huzurunda belirlendi. Karanfilköy KİPTAŞ konut projesinde 2+1 ve 3+1 konutların hak sahipleri tek tek açıklandı. 

Daire belirleme kura çekilişi; dün saat 11.00’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ve hak sahiplerinin katılımıyla gerçekleşti.

KİPTAŞ KRANFİLKÖY KURA SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre,; Beşiktaş Karanfilköy’de yer alan kentsel dönüşüm projesi 1.361 konut ve 132 ticari birim olmak üzere 1.493 bağımsız birimden oluşmakta. Karanfilköy kura sonuçları KİPTAŞ’ın Youtube hesabı üzerinden öğrenilmekte.

Kiptaş Karanfilköy projesinde kura çekilişi yapıldı!

29 NİSAN 2023'TE TEMELLERİ ATILMIŞTI!

Kent Etiler adıyla yükselecek olan KİPTAŞ Karanfilköy projesi, MESA ASL ADİ Ortaklığı imzası ile inşa ediliyor. 12 Eylül 2022 tarihinde hak sahipleri ile sözleşmeler imzalanmaya başlandı ve tahliyelerin ardından 12 Aralık 2022’de yapıların yıkımına başlanmıştı. 29 Nisan 2023’te burada kentsel dönüşüm projesinin temeli atılmıştı.

1,361 KONUTLUK DEV PROJE!

KİPTAŞ Kent Etiler projesinin arsa alanı 185 bin 434 metrekare, inşaat alanı ise 478 bin 815 metrekare. Projede 1.361 konut, 112 ticari ünite ve 20 adet de ofis yer alıyor. 

Kent Etiler projesinde 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 2,5 oda 1 salon, 3 oda 1 salon dubleks, 6 oda 2 saon dubleks olmak üzere 5 farklı tipte konutlar yer alıyor.

 

TEK YAPILARA, SİTELERE, RİSKLİ YAPILARA ÇÖZÜM ÜRETMEYE DEVAM EDİYORUZ!

Kentsel dönüşüm ve depremi öncelikli gündemi yaptıklarını belirten KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt şu sözleri söyledi: "Yıllardır İstanbul'un dönüşümünü dert etmeyenlere, samimi ve şeffaf davranmayanlara ancak seçim süreçlerinde deprem ve dönüşümü dert edenlere inat gerek tek yapı gerek site gerekse Karanfilköy gibi mahalle ölçeğinde riskli yapılara çözüm üretmeye devam ediyoruz.

Asbest yoğunluğu bakımında Türkiye'nin en risk barındıran bölgelerinden biriydi Karanfilköy. Sokak hayvanlarının sahipsiz barındığı, dakikalar içinde yıkılan bir yapı stoğuna sahip, alt yapı hizmetlerinden sağlıklı bir şekilde faydalanamayan, 60 yıldır mülkiyet problemleri olan, 40 yıldır da yıkımlar yapılmak için hep girişimlerin olduğu ancak kimsenin çözüm noktasında bizim kadar başarılı olamadığı İstanbul'un merkezinde bir noktaydı." dedi.

Kiptaş Karanfilköy projesinde kura çekilişi yapıldı!

TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM: KARANFİLKÖY 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu uzun yıllardır kentsel dönüşüm bekleyen bu bölge için şu ifadeleri kullandı: ''Adını bölgede yaşayanların eski geçim kaynağı olan seralarda yetiştirilen karanfillerden alan Karanfilköy uzun yıllardır dönüşüm bekliyordu.

Kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilen bölgeye ait imar planları 22 Kasım 2022’de gerçekleşen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçti.

695 konut ve 79 dükkân olmak üzere toplam 774 bağımsız birimden oluşan bölgede saha tespit çalışmalarının ardından, İBB Şehircilik Grubu şirketleri KİPTAŞ ve İmar AŞ tarafından iletişim ofisi açılmıştı.

Hak sahipleri ile birebir görüşmelerin yanı sıra bilgilendirme toplantıları da düzenlendi. 12 Eylül 2022 tarihinde hak sahipleri ile sözleşmeler imzalanmaya başlandı ve tahliyelerin ardından 12 Aralık 2022’de yapıların yıkımına başladı.

Yoğun asbest içeren riskli yapılarda çevre ve insan sağlığı ön plana alınarak öncelikle tespit ve bertaraf işlemleri yapıldı. Yaklaşık 900 hak sahibinin bulunduğu bölgede yıkımlar kontrollü bir şekilde tamamlandı. 

29 Nisan 2023’te çevre dostu, nitelikli projenin temeli atıldı. Yüzde 99 uzlaşı ile yürütülen projede kura çekilişi ile hak sahiplerinin daireleri noter huzurunda şeffaflıkla belirleniyor.'' dedi.

 

KİPTAŞ'tan yüzde 15 peşinatla konut fırsatı! İstanbullular dikkat!

Ekonomistten dönüşüm tepkisi: İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ kentin en sağlam bölgesine gitti!

KİPTAŞ Karanfilköy kura çekilişi 13 Ocak'ta! 1.361 konutluk dev proje!

Geri Dön