27 / 04 / 2024

KİPTAŞ, Metris Cezaevini konut kompleksine dönüştürecek!

KİPTAŞ, Metris Cezaevini konut kompleksine dönüştürecek!

KİPTAŞ, Metris Cezaevini konut kompleksine dönüştürecek. 1981den bu yana cezaevi olan Metrisin 142 dönüm arazisinde AVM ve oteller yükselecek...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Metris Cezaevini KİPTAŞ aracılığıyla büyük bir konut kompleksine dönüştürmeye hazırlanıyor. Ekonomistin haberine göre, şirket, 1981den bu yana cezaevi olarak kullanılan Metris arazisinde rezidans, oteller ve AVMlerden oluşacak karma bir kompleks inşa edecek.

ÜNLÜLERİ AĞIRLAYAN MEŞHUR ZİNDAN: METRİS

Geçmişteki ününü kaybetse de halen cezaevi olarak hizmette olan Metris arazisi üzerinde Büyükşehir Belediyesinin yan kuruluşu olan KİPTAŞ, konut projesi oluşturacak. İçinde rezidans, otel, bir alışveriş merkezi ve konutların yer alacağı karma kompleks yapma hazırlığında olan KİPTAŞ, arazi için yakın zamanda bir dosya ile Adalet Bakanlığına resmi başvurusunu gerçekleştirecek. Resmi başvuru ile bir döne sanatçısından, siyasetçisine birçok ünlü ismi zindanlarında konuk eden Metris Kapalı Cezaevi, daha önce yıkılan Bayrampaşa gibi tarihe karışacak. 

ŞU METRİSİN ÖNÜ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından 17 Nisan 1981de hizmete açılan Metris; sıkıyönetim döneminde Metris Askeri Cezaevi olarak kullanıldıktan sonra 1 Ağustos 1988de Adalet Bakanlığına devredildi. Söylemezler Çetesi, Susurluk skandalından sonra ilk kez emniyet müdürleri ve polislerinin de hapsedildiği Metris Cezaevinde Atatürke hakaretten yargılanan RP eski Milletvekili Hasan Mezarcı da bir süre kalmıştı.
Star


Geri Dön