29 / 04 / 2024

KİPTAŞ, sanatçılar için 'Sanatkent' projesi başlatıyor

KİPTAŞ, sanatçılar için 'Sanatkent' projesi başlatıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden KİPTAŞ, sanatçılar için 'Sanatkent' projesini başlatıyor



İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden KİPTAŞ, sanatçılar için 'Sanatkent' projesini başlatıyor. Proje, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İBB Kültür Sanat Komisyonu tarafından Emirgan Korusu'nda düzenlenen "Sanatçı Gözüyle İstanbul Buluşmaları"nda gündeme getirildi. Toplantıya katılan sanatçı Erol Evgin'in koordinatörlüğünde yürütülen çalışmada, bin dairelik konut projesinin yanı sıra, mağdur ve ihtiyaç sahibi durumda olan sanatçılar için huzurevini de kapsıyor. Bahçeşehir'de yapılması planlanan projeyle ilgili konuşan Topbaş, "Sevgili meslektaşım Erol Evgin'in başında olduğu 'Sanatkent' isimli bir projemiz var. Sanatçılarımız buradan konut edinebilecek" dedi.
Sabah/Zeynel Yaman

Basında yer alan diğer haberler:

Beyaz Köşk      'te sanatçılarla buluşan Başkan Topbaş bir hatıra fotoğrafı çektirdi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sinema ve tiyatro sanatçılarıyla bir araya geldi. Emirgan Parkı'ndaki Beyaz Köşk'te gerçekleşen buluşmada, sanatçı gözüyle İstanbul'a yapılabilecekler konusunda sinema ve tiyatro oyuncularından görüş alan Topbaş, "Sanatçılarımız, başlı başına bir sanat eseri olan İstanbul'un insanlarımıza ve dünyaya daha güzel yansımasını istiyor.
Buna paralel olarak sanat aktivite alanlarının, tiyatroların ve kültür sanat aktivite alanlarının genişletilmesini arzu ediyoruz" dedi.
KİPTAŞ'ın sanatçılar için konut çalışması yaptığını da belirten Topbaş, okul arkadaşı ve meslektaşı Erol Evgin'in başında bulunduğu proje kapsamında Sanat Kent projesinde huzurevlerinin de bulunduğunu kaydetti.

`Tiyatrolar yazın devam etsin'
Buluşmaya katılan Erol Evgin de "Yemekte İstanbul'un daha da iyi olması için sanat dokusunun şehrin her tarafına yayılması konusunda görüş birliğine vardık" diye konuştu. Behzat Uygur ise Topbaş'a tiyatroların yazın da devam etmesi önerisinde bulunduklarını söyledi.
Ali Poyrazoğlu da İstanbul için fark yaratmak gerektiğine işaret ederek, İstanbul'da mayıs ile ekim ayları arasında kültür ve sanat olaylarının bitme noktasına geldiğini söyledi.
Milliyet

 


 


Geri Dön