28 / 04 / 2024

KİPTAŞ'tan Başakşehir'e 600 dairelik konut projesi!

KİPTAŞ'tan Başakşehir'e 600 dairelik konut projesi!

KİPTAŞ tarafından İstanbul Başakşehir bölgesinde hayata geçirilecek olan 600 dairelik konut projesi için ÇED gerekli değildir 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir'kararı çıktı.



KİPTAŞ 2015 yılında yeni projelerle konut sahibi olmak isteyen ailelere alternatifler sunmaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde kurulan ve uygun fiyatla vatandaşı ev sahibi yapan KİPTAŞ yeni projeler için çalışmalarını sürdürüyor. 

14 katlı toplam 12 bloktan oluşacak olan KİPTAŞ projesinde toplamda 600 daire yer alacak. KİPTAŞ Başakşehir konut projesi kapsamında yer alan daire tipleri 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ÇED gerekli değildir raporunda; İSTANBUL ili BAŞAKŞEHİR, ilçesi 558 ADA, 8 PARSEL mevkiinde İSTANBUL ili BAŞAKŞEHİR, ilçesi 558 ADA, 8 PARSEL mevkiindeki KİPTAŞ İSTANBUL KONUT İMAR PLAN TURİZM ULAŞIM SAN. VE TİC. A.Ş. tarafından yapılması planlanan 600 KONUT İNŞAATI projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosyayı PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince 600 KONUT İNŞAATI projesi'ne Valiliğimizce "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı verilmiştir. 

Proje kapsamındaki 600 konut planlanmakta olup yaklaşık 1.748 kişi yaşayacak 


Son An


Geri Dön