Kira

Kira artış oranları konut fiyatlarını nasıl etkiler?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira artış oranlarının konut fiyatlarını nasıl etkilediğini yazdı.

 

Milyonlarca kişinin adeta merakla beklediği Ağustos ayı enflasyon rakamları geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan söz konusu rakamlarla beraber kiralara Eylül ayı içerisinde ygulanacak olan tavan zam oranı da yüzde 64,91 şeklinde belirlendi.  Peki kira artış oranları konut fiyatlarını nasıl etkiliyor?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk resmi sosyal medya hesabı https://x.com/ToksEmlakCeyda üzerinden üzerinden yaptığı paylaşımda kira artış oranlarının konut fiyatlarını nasıl etkilediğini yazdı.

Ceyda Ufuk paylaşımında kiraların bu kadar hızlı artmasının kiracıların konut bulma zorluklarını artıracağını ve kiralık konut talebini düşüreceğini belirterek, “Ev sahipleri ise yüksek kira gelirleri beklentisiyle satış fiyatlarını yükseltmek isteyecektir.” İfadelerini kullandı.

Bu durumun konut piyasasında fiyat artışlarına yol açacağını söyleyen Ceyda Ufuk, “Ancak talep düştüğünde fiyatlar bir süre sonra yeniden dengelenecektir.” dedi.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk’un paylaşımı şu şekilde:

Kira Artış Oranları Konut Fiyatlarını Nasıl Etkiler

Eylül ayında açıklanan %64,91'lik kira artış oranı, konut piyasasını doğrudan etkileyecektir.

Kiraların bu kadar hızlı artması, kiracıların konut bulma zorluklarını artıracak ve kiralık konut talebini düşürecektir.

Ev sahipleri ise yüksek kira gelirleri beklentisiyle satış fiyatlarını yükseltmek isteyecektir.

Bu durum, konut piyasasında fiyat artışlarına yol açacak, ancak talep düştüğünde fiyatlar bir süre sonra yeniden dengelenecektir.

Peki sizce bu süreç nasıl ilerleyecek?

 

Belediye Başkent’te 103 bin TL’den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satıyor!

1935 yılında emlak vergisi iki taksitle alınmış!

Emlakçılar konut piyasasında fiyatların yükselmesine neden oluyor iddiası!