Kira

Kira bedellerindeki uyuşmazlık nasıl çözümlenir? Ünlü avukat iki yöntemi açıkladı! Kiracı ve ev sahipleri dikkat

Kira bedeli konusundaki uyuşmazlıklar, binlerce ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan en büyük sorunlar arasında geliyor. Peki kiralardaki uyuşmazlık nasıl çözümlenir?  Av. Barış Selçuk Şahin kiralardaki bu sorunun 2 yöntemle giderileceğini açıkladı. İşte detaylar...

Yüzde 25 kira artışı uygulamasıyla milyonlarca ev sahibi iki yıl büyük mağduriyet yaşadı. Evlerinin rayiç bedeli altında kira almak zorunda kalan ev sahipleri, bu süreçte kiracıları ile sık sık sorunlar yaşadı. Ev sahipleri ile kiracılar arasında gerilime neden olan bu uygulama 1 Temmuz itibariyle sona erdi ve kiralarda yeni dönem (TÜFE) başladı.

Kira bedelleri, ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşnan en büyük sorunların başında geliyor. Kira bedeli konusunda taraflar aralarında çatışmalar yaşanıyor. Peki Kira bedellerindeki  uyuşmazlık nasıl çözümlenir? Ünlü avukat iki yöntemi açıkladı!

Av. Barış Selçuk Şahin, sosyal medya hesabı X'ten kiralardaki uyuşmazlıklar için yapılması gerekenleri açıkladı. İşte o paylaşım...

Av. Barış Selçuk Şahin @AvukatBaris
Kira bedeli, kira sözleşmesinin kurucu unsuru ama taraflar arasındaki kira ilişkisi ispatlandıktan sonra kira bedeli konusunda uyuşmazlık çıkarsa bir şekilde çözüme kavuşuyor.

Kiraya veren ispatlayamazsa kiracının kabulündeki miktar. Bu da yoksa rayiç kira belirlemesi.

Kira ödemelerinde '500 TL' detayı! Kiracılar aman dikkat! Bunu yapmayanlara yüzde 5 ceza kesilecek!

Kiracılar dikkat! Kira bedeli 20 bin TL'lik evin kira bedeli ne kadar oldu? İşte Eylül 2024 kira hesaplaması!