16 / 05 / 2024

Kira beyannamesi uzadı mı?

Kira beyannamesi uzadı mı?

Mesken ve işyeri kiralamalarında istisna bedelinden yüksek gelir elde eden mal sahiplerinin vergi ödeyebilmeleri için öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, kira beyannamesi uzadı mı? İşte yanıtı...



Kira beyannamesi uzadı mı?

Mesken ve işyeri kiralamalarında istisna bedelinden yüksek gelir elde eden mal sahiplerinin vergi ödeyebilmeleri için öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor.


31 Mart'ta vergi ödeme süresi sonlanacak olan kira vergisi için beyanname verme süresi 25 Mart idi. Ancak Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre kira beyanname süresi uzatıldı.


2013 yılı içerisinde elde edilen kiralamalarda mesken gelirinin 3.200 TL; işyeri gelirinin ise 26.000 TL'yi geçmesi durumunda beyanname verilmesi gerekiyor.


Bu bedelin altında kira geliri elde edenlerin beyanda bulunmaları gerekmiyor. Kira gelir vergisinde ödemelerde seçenek yöntem, kişinin ne kadar vergi ödeyeceğini belirliyor.


Götürü gider yönteminde; kiraya verilen mesken için hiç harcama yapılmamış olsa bile, yüzde 25 oranında indirim yapılıyor.


Buna karşın gerçek gider yönteminde kiraya verilen mesken için yapılan birtakım harcamalar gider olarak düşürülebiliyor.


Kira beyannamesi uzadı..

Kira gelir vergisi yeni beyan süresi 28 Mart 2014 Cuma günü mesai bitimi olarak belirlendi.



Gerçek gider yöntemi ile kira vergisi hesaplama!



Geri Dön