Kent Haberleri

'Kira enflasyonu düşmedi, düşmeyeceği de belliydi...' diyen ekonomistten sert tepki! Kafalarını kuma soktular!

Milyonların merakla beklediği Eylül 2024 enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK'in Eylül ayı enflasyonun yüzde 2.97 ile çok yüksek geldiğini vurgulayan Ekonomist Barış Soydan, kira enflasyonunun yine düşmediğini söyledi.

Milyonların heyecanla beklediği TÜİK enflayon rakamları açıklandı. Buna göre Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 49,38, aylık yüzde 2,97 arttı. 

TÜFE'deki değişim 2024 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre Yğzde 2,97, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 35,86, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,38 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 63,47 olarak gerçekleşti.

KİRA ENFLASYONU DÜŞMEDİ!

TÜİK enflasyon rakamlarını sosyal medya hesabı X'ten değerlendiren ekonomist Barış Soydan, rakamın çok yüksek geldiğini söyledi. Soydan, ''Bu seferki suçlular eğitim, sigara, kira.'' diyerek, Kira enflasyonunun düşmediğini ve düşmeyeceğinin de aylar öncesinden belli olduğuna vurgu yaptı. 

Ünlü ekonomist Merkez Bankası Merkez Bankası yönetimine seslenerek şöyle sitem etti: ''İfadem için kusura bakmasınlar lütfen ama kafalarını kuma soktular.'' dedi. İşte Barış Soydan'ın sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Barış Soydan @barissoydan 

TÜİK'in Eylül ayı enflasyonu %2.97 ile yine çok yüksek geldi. Bu seferki suçlular eğitim, sigara, kira. Kira enflasyonu düşmüyor ve düşmeyeceği aylar öncesinden belliydi.

Merkez Bankası yönetimi, ifadem için kusura bakmasınlar lütfen ama kafalarını kuma soktular.

Ekim kira artış oranı belli oldu! Ekim ayı kira zammı ne kadar oldu? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Ankara'da kiralık konut arzı bir yılda yüzde 35 arttı!

Herkes bu rakamları bekliyordu! Eylül 2024 enflasyon rakamları resmen açıklandı!