02 / 05 / 2024

Kira fesihnamesi örneği!

Kira fesihnamesi örneği!

Borçlar Kanunu gereğince; belirli süreli kira sözleşmesi, sürenin bitiminde kendiliğinden sona eriyor. Kira sözleşmesinin feshedilmesi halinde, fesihname imzalanabiliyor. İşte taraflar arasında imzalanan kira fesihnamesi örneği..



Kira fesihnamesi örneği!

Borçlar Kanunu gereğince; belirli süreli kira sözleşmesi, sürenin bitiminde kendiliğinden sona eriyor. Ancak, tarafların örtülü olarak sözleşmeyi sürdürmeleri hâlinde, aksi kararlaştırılmadıkça, kira sözleşmesi birer yıl için yenilenmiş sayılıyor.


Yenilenen kira sözleşmesi yasal bildirim süresine uyularak, her kira yılının sonu için feshedilebiliyor. Belirsiz süreli sözleşmede, fesih bildirim süresi sözleşme veya yerel âdetle belirlenmemişse, en az altı aylık bir bildirim süresine uyulmak koşuluyla, taraflardan her biri sözleşmeyi feshedebiliyor.


Aksine bir anlaşma yoksa, tarımsal taşınmazlara ilişkin ürün kiralarında yerel âdetçe uygulanan bahar veya güz mevsimleri için; diğer ürün kiralarında ise herhangi bir zaman için fesih bildirimi yapılabilir.


Kira fesihhanemesi örneği..

Biz fesih edenler; bir kira sözleşmesi yapmıştık. İşbu kira sözleşmesinin geriye kalan süresi <> olup, bu süreye ait kira bedeli ise <....> dır. Gördüğümüz lüzum üzerine işbu kira sözleşmesini fesh ediyoruz. 


Birbirimizden herhangi bir hak ve alacağımızın kalmadığını, birbirimizi karşılıklı olarak ibra ettiğimizi, adı geçen sözleşmeyi karşılıklı olarak feshettiğimizi beyan ve kabul ederiz.


FESİH EDENLER


KİRAYA VEREN                 

KİRACI  


 


Eşyalı kira sözleşmesi nasıl yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön