29 / 04 / 2024

Kira fiyatları yüz güldürmeye mi başlıyor? İstanbul’da kiralar düştü mü?

Kira fiyatları yüz güldürmeye mi başlıyor? İstanbul’da kiralar düştü mü?

İstanbul’da kiralar düştü mü, İstanbul’da kiralar düşüyor mu? şeklindeki sorular sorulmaya başlandı. İşte merak edilen detaylar!



İSTANBUL’DA KİRALAR DÜŞECEK Mİ? İSTANBUL’DA KİRALAR NE ZAMAN DÜŞECEK?

İstanbul'da bazı ilçelerde kiralık ev fiyatlarında düşüş yaşanmaya başladı. Dünya gazetesinden Leyla İlhan'ın haberine göre, İstanbul'un bazı ilçelerinde yüzde 4 ila 13 arasında değişen düşüşler yaşanmaya başlıyor.

Emlakjet verilerine göre İstanbul’da haziran ayında yüzde 6, temmuz ayında ise yüzde 8 artış gözlemlenirken, Beşiktaş ilçesinde ortalama kiralarda temmuz ayında da yüzde 10 azalmalara şahit olundu.

Bahçelievler, Ataşehir, Çekmeköy’de gibi ilçelerde son bir ayda kira fiyatlarında düşüşün yaşandığı diğer ilçeler oldu. Bu ilçelerde yaşanan düşüşün, hem yüksek ortalama fiyatlardan dolayı doygunluğun oluşması hem de talebin bölgeler arasında kayması ve bazı bölgelerde azalması sonucu yaşandığı ifade edilmektedir.

Üç büyük ile bakıldığında İstanbul’da yüzde 6, Ankara’da yüzde 8 artış yaşandığı kaydedilirken, fiyatlar İzmir’de yüzde 4 azalmaya doğru gidiyor. Özellikle son zamanlarda sert fiyat geçişlerinin gerçekleştiği Antalya’da yükselişin durduğunu ve aşağı yönlü hareketin başladığı görülmektedir. Antalya’da kiralık fiyatlarının yüzde 7 oranında düştüğünü takip ettik” şeklinde konuştu.

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır?

Promosyon ödemelerinde rekor kırıldı! 41 bin 500 lira ödenecek! İşte detaylar!

Okul harcamalarına Garanti BBVA desteği! Yetişen alıyor! Son başvuru 30 Eylül!


Geri Dön