28 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi son ödeme günü ne zaman?

Kira gelir vergisi son ödeme günü ne zaman?

2013 yılı içerisinde gayrimenkul kiralamalarından belirlenen istisna bedelinden yüksek miktarda gelir elde edenler kira gelir vergisi ödüyor. Peki, kira gelir vergisi son ödeme günü ne zaman?



Kira gelir vergisi son ödeme günü ne zaman?

Kiraya verilerek gelir elde edilen mesken ve işyerleri için kira gelir vergisi ödeniyor. Vergi, gelirin elde edildiği yılı takip eden sene ödeniyor. Örneğin bu sene, 2013 yılında elde edilen kira gelirleri için vergi ödeniyor.


Kira gelir vergisini evini veya işyerini kiraya veren tüm malikler ödemiyor. Vergiyi, elde dilen kira geliri vergi için belirlenen sınırın üstünde olan malikler ödüyor. Söz konusu kira gelir vergisi sınırı her sene yeniden belirleniyor.


Kira gelir vergisinde beyan sınırı işyeri ve meskenler için ayrı ayrı tespit ediliyor. Bu sene meskenler için istisna bedeli 3.200 TL olarak tespit edildi. İşyeri için istisna bedeli ise 26.000 TL olarak belirlendi.


Kira gelir vergisi yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksitleri Mart ayında ödendi. Peki, kira gelir vergisi son ödeme günü ne zaman?


Kira gelir vergisinin ikinci taksitleri Temmuz ayında ödeniyor. Verginin 2. taksit ödemesi 31 Temmuz'a kadar ödenecek.


Kirada beyanname sınırı 2014!



Geri Dön