02 / 05 / 2024

Kira gelir vergisi uzatıldı mı?

Kira gelir vergisi uzatıldı mı?

Gayrimenkul kiralamaları için ödenen kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Verilen beyan doğrultusunda ise vergi ödeniyor. Peki, kira gelir vergisi uzatıldı mı? İşte yanıtı...



Kira gelir vergisi uzatıldı mı?

Kira gelir vergisi, mükelleflerin verdikleri beyan doğrultusunda tespit ediliyor. Vergi mükellefleri seçecekleri vergi yöntemi ile, yaptığı bazı masrafları vergiden düşebiliyor.


Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinde beyannameler ise ilk taksit dönemi içerisinde veriliyor.


2014 yılı gelir vergisi ödemelerinde mesken kiralamalarında 3.200 TL'lik istisna bedelinden yüksek gelir elde eden mal sahiplerinin beyan vermeleri gerekiyor.


İşyeri kiralamaları için ise istisna bedeli 26.000 TL olarak belirlendi. Bu bedelin üstünde kira geliri elde edenler yine aynı şekilde beyanname vererek vergi ödeyecekler. Peki kira gelir vergisi uzatıldı mı?


Bugün Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, kira gelir vergisi beyanname verme süresi uzatıldı.


Yapılan açıklamaya göre, yoğun iş yükü konusunda Bakanlığa iletilen sorunlar nedeniyle bugün akşama kadar verilmesi gereken gelir vergisi beyannamelerinin verilme süresi, 28 Mart 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldı. 


Ancak beyanname verme süresinin uzatılmasının ödeme süresini etkilemiyor. Vergi mükelleflerinin beyan etmiş oldukları vergileri kanuni süresinde ödemeleri gerekiyor.



Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi nasıl çalışır?



Geri Dön