Emlak Terimleri

Kira geliri 500 TL altında olanlar!

Meskenini kiraya veren ev sahiplerinin elde ettiği kira geliri 500 TL altında olanlar halinde kira vergisinden muaf oluyor. Ayrıca, kira gelirinin bankadan alınması gibi bir zorunluluk bulunmuyor...

Kira geliri 500 TL altında olanlar!

Meskenini kiraya veren ev sahiplerinin elde ettiği kira bedelinin belli bir sınırının üstünde olması halinde, gelirini banka üzerinden alması ve kira gelir vergisi için beyanda bulunması gerekiyor. 


268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince, kira geliri elde eden ev s ahiplerinin; konutlarda her bir konut için 500 TL ve üzerinde kira geliri elde edilmesi halinde,


İşyerlerinde ise herhangi bir sınır olmaksızın kira ödemelerinin banka, benzeri finans kurumları veya posta idareleri üzerinden yapılması zorunluluğu bulunuyor.


Kira geliri 500 TL ve 500 TL'nin altında gelir elde eden ev sahipleri kira bedelini elden alabiliyor. Ve kira gelir vergisi mükellefi olmuyor.


Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

"1. Tevsik Zorunluluğunun Kapsamı

Bakanlığımıza verilen yetkiye istinaden,

- Konutlarda, her bir konut için aylık 500 YTL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin,

             

- İşyerlerinde, işyerini kiraya verenler ile kiracıların

             

kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerinin 1/11/2008 tarihinden itibaren banka veya Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen belgelerle tevsik edilmesi zorunluluğu getirilmiştir."



GMSİ rehberi 2014!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com