Emlak Terimleri

Kira kontratı noter onaylı değilse ne olur?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira kontratı imzalanıyor. Peki kira kontratı nasıl ve nerede yapılmalı? Kira kontratı noter onayı zorunlu mu? Kira kontratı noter onaylı değilse ne olur?

Kira kontratı noter onaylı değilse ne olur?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira kontratı imzalanıyor. Kira kontratı hem mal sahibinde hem de kiracıda kalmak üzere 2 nüsha halinde yapılabiliyor. 


Kira kontratında gayrimenkul hakkında genel bilgiler, kira bedeli, kira süresi ve bitiş tarihi,evin adresi, cinsi,kiralayanın hakkında bilgiler,kiranın başlama ve bitiş tarihi,akdin süresi, yıllık kira bedeli, kira bedelinin ödeme şekli, kira kullanım şeklinin açıkça belirtiliyor.


Peki, kira kontratı noter onayı zorunlu mu? Kira kontratı noter onaylı değilse ne olur? 


Kira kontratı yukarıda da belirttiğimiz gibi taraflar arasında imzalanıyor. Kontratın geçerli olabilmesi için ev sahibi ve kiracının imzasının olması yeterli oluyor. Karşılıklı imzaların atılması ve tarihin belirtilmesi ile kontrat resmi bir nitelik taşımış oluyor. 


Kira sözleşmesinin noterde imzalanması gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Ancak noterde imzalanması her zaman daha güvenilir oluyor. Ancak isteyenler şahitler huzurunda da kira sözleşmesi imzalayabiliyorlar. 



Kira kontratı kefil süresi!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com