28 / 04 / 2024

Kira ödemekte güçlük çekenlere müjde! Bu şartları yaparsanız her ay 3500 TL kira yardımı yapılacak!

Kira ödemekte güçlük çekenlere müjde! Bu şartları yaparsanız her ay 3500 TL kira yardımı yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iller arasında değişen kira yardımı fiyatlarının güncellendiğini duyurdu.



Bakan Kurum'un açıklamasına göre, kira yardımı fiyatlarındaki bu güncelleme, Türkiye'nin her bölgesindeki kira fiyatlarındaki değişimlerin dikkate alınmasıyla yapıldı. Konuya ilişkin açıklamalarında, Bakan Kurum, kira yardımı alanların ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen bu fiyat güncellemelerinin, özellikle pandemi döneminde mağdur olan vatandaşların daha fazla desteklenmesini sağlayacağını vurguladı.

Kira ödemekte güçlük çekenlere müjde! Bu şartları yaparsanız her ay 3500 TL kira yardımı yapılacak!

Kira desteklerine zam geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak kira ödemeleri hakkında yeni bir açıklama yaptı. Bakan Kurum, kira destek ödemelerinin 1500 TL'den 3500 TL'ye çıkarıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm projesiyle evlerinin yıkılması veya yenilenmesi sebebiyle geçici olarak başka bir yerde oturmaları gereken vatandaşların kira desteği alacağı belirtildi. Bu destek miktarının 1500 TL'den 3500 TL'ye yükseltildiği ifade edildi.

Bakan Kurum, bu kararın kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili mağduriyetleri en aza indirmeyi amaçladığını belirtti. Ayrıca, vatandaşların daha güvenli ve sağlıklı yaşam koşullarına kavuşmalarını sağlamak için kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılacağını da vurguladı.

Bu açıklama ile birlikte, kentsel dönüşüm projelerine dahil olan vatandaşların maddi açıdan da destekleneceği ve mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik adımların atılacağı anlaşıldı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön