28 / 04 / 2024

Kira sorunu 2024'te biter mi?

Kira sorunu 2024'te biter mi?

Kiralık ev fiyatları her geçen gün artarken barınma sorunu da gittikçe derinleşiyor. Peki kira sorunu 2024'te biter mi? Problemin kaynağı ne, çözüm için hangi adımlar atıldı? Hukukçu Pınar Hacıbektaş kira sorununu değerlendirdi. İşte o açıklamalar...



Kira sorunu özellikle büyük şehirlerde ciddi şekilde hissedilmeye devam ediyor.  İstanbul’da son dört yılda kira artış oranı yüzde 1000’e dayanmış durumda. Hukukçu Pınar Hacıbektaş kira sorunuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de kira düzenlemesi kiracılarla ev sahipleri arasında en fazla düzenlemenin ve mahkemelerin olduğu bir konu.  ''Fazla hırslanan ev sahiplerine bu kadar artış yapamazsınız diyerek yargıtayın da mudahale ettiği konudan bahsediyoruz'' diyen hukukukçu  Pınar Hacıbektaş ''Herkesin kendisine göre enflasyonu olduğunu söyledi. Avrupadan farklı olarak kişinin maaşının en fazla 4te 1'nin kiraya gittiğni söyledi. 

Ciddi ekonomik krizin içinden geçildiğini söyleyen hukukçu Hacıbektaş  ''İnsaların içine kurt düştü. Hiçkimse piyadadaki fiyatlara inanmıyor. yarına dair sağlıklı bir fiyatlama sistemi göremiyor.'' dedi.  

Bir dönem ev sahibini konuşuyoruz bir dönem ev saahibini... Bir ev sahibi günah keçşisi oluyor. Onaramadığımız ekonomik krizin içinden geçiyoruz bu çözümlenmeden konuşmak çözüm üretmez. Devlet yüzde 25 sınırını koydu ama emlakçının belirlediği rayişç bedeline göre fiyatlar belirleniyor'' dedi.

Habertürk TV @HaberturkTV
Kira sorunu 2024'te biter mi? Problemin kaynağı ne, çözüm için hangi adımlar atıldı? 
Hukukçu @pinarhacibektas  #EnineBoyuna'da değerlendirdi.

EVSİAD(Ev Sahipleri Dayanışması) Olusumu @evsiad ''Evin kira bedelini evsahibi değil müteahhit maliyeti,satış fiyatı yerine koyma maliyeti belirler.Haddinizi bilin. @rtukkurumsal''@IpsosTurkiye #EnineBoyuna programa ceza istiyoruz. Yerli milli ev sahibine bu yakıştırmayı kabul etmiyoruz! İsviçre Malta'cılara sarın!


Yaseminnisa@Yaseminnisa8 ''Aldigim kira ile gecinemiyorum ve hastayım  çalışamıyorum, üniversiteli kızıma hergün  ilkokul çocuğu  gibi sandviç yapıp gondermek  zorunda  mıyım?Bu nasıl bir zulüm? Kiracı  evimi kendi evi sanıp ölene  dek cikmayacagim,  devlet arkamda bu yıl 3200 seneye 2500 oderim  diyor:(''

A.Vurucu @a_vurucu07 ''Pınar hanım, ev sahipleri ile bir alıp veremediğiniz var sanırım.2019'da evimize 1.000 liraya giren memur kiracının maaşı 4 bin küsür liraydı yıl 2024 ödediği kira zamlı olarak 2.000 tl maaşı 44 bin küsür olacak!bizim gibi eminim on binlerce belki de yüz binlerce ev sahibi var!''

Mine Aysel DOKUZ @mineayseldokuz: ''Lütfen ev sahiplerinin maduriyetlerinden de bahsedin.Yüzde 25 açıklaması ile evlerimiz gasbedildi.Depremzedeler bile evlerine geçemiyor.Kiracılarımız artık bu ev bizim diyorlar.''KİRACI TERÖRÜ' de yaanıyor bu ülkede...''

eyuptamdogan @tamdogann1: ''Kiracılar yasalar bizden yana diyerek her türlü kötülüğü yapıyorlar ev sahiplerine yapılan bu zülüm arşı alaya çıkmıştır bu ahların elbetteki bir karşılığı olacaktır'' dedi.

Vatandaşların yeni yıl dileği 'kiraların düşmesi' oldu!

Kira bedelleri 15 bin TL oldu: 17 bin 2 liralık asgari ücret kirayı zor çıkarıyor! Vatandaşlardan yüksek zam talebi!

Geri Dön