29 / 04 / 2024

Vatandaşların yeni yıl dileği 'kiraların düşmesi' oldu!

Vatandaşların yeni yıl dileği 'kiraların düşmesi' oldu!

Pek çok vatandaşın yeni yıldaki dileklerinin arasında kira bedellerinin düşmesi de yer aldı. Fahiş oranlarda artan kira bedelleri, milyonları zor duruma düşürüyor...



Son dönemlerde fahiş oranlarda artan kira bedelleri, milyonlarca vatandaşı zor duruma düşürüyor. Pek çok vatandaşın yeni yıldaki dileklerinin arasında kira bedellerinin düşmesi de yer aldı.  Adana  Seyhan'da vatandaşlar yüksek kiralara ilişkin tepkilerini dile getirdi. 

Evrensel'den Volkan Pekal ve Seren Elataş'ın haberine göre; meyve, sebzenin bolca yetiştiği Çukurova’da bile fiyatlar resmen cep yakıyor. Durum böyle olunca vatandaşların da yeni yılda gündemleri yüksek fiyatlar oldu. 

Vatandaşların yeni yıl dileği kiraların düşmesi oldu!

Vatandaşların yeni yıldan dilekleri ise  "sağlık, huzur, düşük enflasyon ve düşük kira" olarak ön plana çıktı. 

Yeni yıldan  işçiler için iyi bir ekonomi beklentisi olduğuna dikkat çeken Oğuzhan isimli genç işçi, "Asgari ücret 17 bin 2 TL oldu. Biz ev kirasına 8 bin TL veriyoruz. Evde 3 kişi yaşıyoruz. 17 bin lira ile geçinmemizi bekliyorlar. En ucuz meyve sebze 20-30 lira" dedi ve Uçak, İHA yapılıyor ancak milletin İHA, uçak, asfalt yemediğini söyledi. 

Saniye isimli bir başka vatandaş da yeni yılla ilgili en büyük dileğinin konut sahibi olmak olduğunun altını çizdi ve "Evim olduğunda kendimi çok zengin hissedeceğim. Yıllardır oturduğumuz için 6 bin 500 TL kira veriyoruz. Konut sahibi çıkarmak için elinden geleni yapıyor" şeklinde konuştu. 

Vatandaşların yeni yıl dileği kiraların düşmesi oldu!

"Pahalılık bitsin, sağlık, huzur istiyoruz" diyen bir başka vatandaş Ayten de kiraların çok  yüksek olduğunu, kira bedellerinin düşmesini istediklerini dile getirdi. 

Fatoş isimli bir başka vatandaş da çalışmadığını, ev hanımı olduğunu ancak iş bulursa çalışabileceğini söyledi. Kiralardan dert yanan vatandaş, "Kiramız 5 bin Türk Lirası, çocuk okutuyoruz. Tek maaşla geçim olmuyor" açıklamasında bulundu. 

Diğer taraftan, emekliler de aynı sorunla karşı karşıya kaldı. Emekli Meclisleri Sendikası’nın kurucuları arasında yer alan Avukat Ali Ersin Gür, emekli aylıklarının kira bedellerine bile yetmediğine vurgu yaptı. 

Ali Ersin Gür, ortalama kira bedellerinin 10 bin lirayı bulduğu bir dönemde, emekli maaşlarının bu seviyede olmasının, onları ekonomik zorluğa düşürdüğünü dile getirdi. 

Benzine en az 2.25 TL, motorine de 2.10 TL zam geliyor! Sürücüler yarın tabelalar değişecek! 

2 ayda 912 bin yatırımcı borsadan ayrıldı!

2024 yılının ilk işlem gününde dolar ve euro zirve yaptı! 2 Ocak 2024 döviz kurları

Ev kiralamada yeni dönem! Bu şartları yerine getirmeyenlere rekor ceza!

Ünlü doktordan 2024 dileği: Umarım bu yıl benim gibi on binlerce mağdur insan evlerine kavuşur!


Geri Dön