Emlak Konut

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir? sorusu hem kiracıların hem de ev sahiplerinin araştırdığı sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen detaylar!Ev sahipleri, kiracılarını mülklerinden çıkarmak için ya da kiracılar evden çıkarılma ile karşı karşıya kaldıklarında ne yapacaklarını öğrenmek istiyorlar

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesi feshedilir mi? soruları sıklıkla sorulmaktadır. Ev sahipleri, kiracılarını mülklerinden çıkarmak için ya da kiracılar evden çıkarılma ile karşı karşıya kaldıklarında ne yapacaklarını öğrenmek istiyorlar.

Peki Kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesi feshedilir mi? İşte merak edilen soruların detaylı yanıtları…

KİRA SÖZLEŞMESİ

Gayrimenkul sahibi yani ev sahibi ile kiracı arasında her zaman için kira sözleşmesi yapılır. Bu sözleşme her iki tarafın da haklarının olduğunu ve bu hakları korumak için yapılmaktadır. Kira sözleşmesinde genel itibari ile; kiranın başlayacağı tarih, kira ücreti, sözleşmenin süresi gibi her iki tarafı da bilmesi kendilerini ilgilendiren bölümleri bilgiler yer almaktadır. Bu bilgilerin yanında kira sözleşmesinin feshedilme yani iptal edilme şartlarını da belirleyebilmektedir.

KİRA SÖZLEŞMESİ NASIL FESHEDİLİR? KİRA SÖZLEŞMESİ FESHEDİLİR Mİ?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir sorusunun yanıtı şu şekildedir; sözleşmenin belirli ya da belirsiz süreli olmasına göre kira feshi, iptali farklı şekillerde yapılır. Kira sözleşmesi feshi bildirim yolu ile ve buna ek olarak dava yolu ile gerçekleştirilebilmektedir.

KİRA SÖZLEŞMESİ BİLDİRİM YOLU İLE NASIL FESHEDİLİR?

6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun 347.maddesine göre kira sözleşmesi feshedilme yolu, belirli süre kira sözleşmelerinde kiracı, sözleşme bitimine doğru en az 15 gün kala yazılı bildirim yaparak kira sözleşmesini feshedebilmektedir. Bildirim yapmadığı sürece kira sözleşmesi 1 yıl ile yenilenmiş şekilde kabul edilir. Bu durumda ev sahibi sözleşmenin sona ermesine dayanarak fesih işlemi gerçekleştirememektedir. Ev sahibinin kira sözleşmesini iptal etmesi adına kira sözleşmesinin 10 yılı doldurmuş olma şartı vardır. Uzama süresi de denilmekte olan 10 seneyi takip eden her 1 sene, sözleşme bitiminden 3 ay önce bildiri yaparak kiracının evden çıkması isteme hakkı bulunmaktadır. Belirsiz süreli sözleşmelerde; kiracı her zaman için kira sözleşmesini feshedebilmektedir. Bu durumda ev sahibinin, iptal etme hakkı için kira sözleşmesinin üzerinden 10 yıl geçmesini beklemesi gerekmektedir.

Kira sözleşmesi bittiğinde kiracı evi ne zaman tahliye edebilir?

Sıfır otomobillere satış kısıtlaması geldi mi? Sıfır otomobillere satış kısıtlaması getirilecek mi?

Gençlik ve Spor Bakanlığı sürekli işçi alımı! 1017 personel alınacak! İşte detaylar!