Sektörel

Kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk başlıyor: Adalet Bakanlığı hazırlığı tamamladı!

Son zamanlarda ev kiralarındaki fahiş artışlar ve bu nedenle kiracılar ile mülk sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar sık sık gündeme geliyor. Kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk başlıyor: Adalet Bakanlığı hazırlığı tamamladı!  AKP milletvekillerinin imzası ile TBMM Başkanlığına sunulacak olan teklif taslağına göre, kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk dava koşulu yapılacak

Adalet Bakanlığı, yargıda yeni düzenlemeleri kapsayan İcra ve İflas Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi taslağını resmen hazırladı. 

AKP milletvekillerinin imzası ile TBMM Başkanlığına sunulacak olan teklif taslağına göre, kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk dava koşulu yapılacak.

Son zamanlarda ev kiralarındaki fahiş artışlar ve bu nedenle kiracılar ile mülk sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar sık sık gündeme geliyor. 

Adalet Bakanlığı tarafından konut ile ilgili yeni bir adım atılıyor. 

Kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk başlıyor: Adalet Bakanlığı hazırlığı tamamladı!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Adalet Bakanlığı, yargıda yeni düzenlemeleri kapsayan İcra ve İflas Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi taslağını resmen hazırladı.

Bu çeçrevede, kira ilişkisi sebebiyle ortaya çıkan uyuşmazlıklar, ortaklığın giderilmesi ile ilgili anlaşmazlıklar, kat mülkiyeti sebebiyle ortaya çıkan uyuşmazlıklar ve komşu hakkına ilişkin uyuşmazlıklar, dava şartkı şeklinde arabuluculuk kapsamına dahil edilecek.

Ayrıca, ticari davalar ve iş sözleşmesinden ortaya çıkan uyuşmazlıklar açısından, itirazın iptali, menfi tespit ve istirdat davalarının zorunlu arabuluculuk kapsamında olduğunun da açıkça düzenlenmesi gündemde. 

Uyuşmazlığın asıl tarafının arabuluculuk süreci ile arabuluculuk faaliyeti sonunda düzenlenen son tutanak hakkında bilgilendirilmesine ilişkin arabulucuya yükümlülük verilecek. 

Adalet Bakanlığı tarafından yargıda yeni düzenlemeleri kapsayan İcra ve İflas Kanunu ile konut sahipleri ve kiracıların birbirine düşmesine neden olan anlaşmazlıkların arabuluculuk ile çözülmesi amaçlanıyor.

Hazırlanan kanun teklifinde kirada arabuluculuğun zorunlu olmasının yanı sıra, uyuşturucu ile mücadelede ağır cezalar ile çocuğu hasta annelere infaz ertelemesi de bulunuyor. 

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) da geçtiğimiz günlerde fahiş kiralara karşı harekete geçmişti. Bu kapsamda, GİB, yaşanan depremlerden sonra fırsatçılığın gün yüzüne çıkması ve vatandaşın cebini yakacak şekilde artırılan kiralık ve satılık konut fiyatlarına ilişkin denetimi sıklaştırdı. 

SSK, BağKur, Emekli Sandığı ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu! Tek tek açıklandı, duyanın aklı gitti

Büyük İstanbul depreminde korkutan tablo! Fatih, Zeytinburnu, Bahçelievler, Bakırköy, Küçükçekmece... Peş peşe açıklandı

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı?