Kent Haberleri

Kira yardımları hakkında flaş gelişme. 6-7-8-9 bin TL kredi ödeyenler hemen gelsin

İçişleri Bakanlığı'ndan deprem bölgesine yönelik kira yardımları hakkında flaş bir açıklama geldi. Durum böyle olunca İçişleri Bakanlığı'nın kira desteklerinin ne zaman ödeneceği de merak konusu oldu

Deprem nedeniyel evleri yıkılan vatandaşlar başka yerlerde 6 binden başlayarak 9 bin TL'ye kadar kiralık ev tuttular. Durum böyle olunca İçişleri Bakanlığı'nın kira desteklerinin ne zaman ödeneceği de merak konusu oldu. İçişleri Bakanlığı'ndan konu hakkında flaş bir açıklama geldi. 

Bakan Yerlikaya, yapmış olduğu konuşmasında, halen bir çok kişinin konteynerde yaşadığına da dikkat çekti. Malatya’da toplamda 75 bin 500 hanenin bu şekilde barınma ihtiyaçlarının karşılandığını vurguladı. Öte yandan Bakan, Malatya için 45 bin haneye de kira yardımı yapıldığının altını çizdi.

Sadece Malatya’da değil, depremden etkilenmiş olan diğer illerde de çeşitli çalışma ve faaliyetlerin devam ettiğini aktaran Yerlikaya, toplamda 330 bin hane için kira yardımı verileceğini de ifade etti. Bakan, bu yardım ödemelerinin bayramdan önce hesaplara yatacağını da duyurmuş oldu.

Bakan’ın yapmış olduğu duyuruya göre binlerce depremzede, bayram öncesinde kira yardım paralarını alabilecekler. Böylece depremzedelerin maddi yükü bir nebze de olsa hafifleyebilecek.

Malatya özelinde 63 konteyner kent kurulmuş olduğunu aktaran Bakan Yerlikaya, konteyner ihtiyacının hala devam ettiğini ve bu hususta çalışmaların da sürdürüldüğünü kaydetti. Depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen, hala konteyner ihtiyaçları tam olarak karşılanabilmiş durumda değil. Sadece Malatya il sınırları içerisinde toplam 4 bin hanenin çadırda kaldığını belirten Yerlikaya, 2 ay içerisinde çadırda kalanların da konteynerlere geçirileceğine dair söz verdi. Bakan, Ağustos ayının sonunu işaret ederek, 6 bin konteynerin daha Malatya’ya geleceğini duyurmuş oldu.

Tüm bunların yanı sıra, Malatya’da kalıcı konutların inşa süreci ile ilgili planlamaların da sürdüğünü ifade eden Yerlikaya, toplamda 91 binin üzerinde afet konutunun yapılmasının planlandığını da sözlerine ekledi. Bakanın söylemelerine göre, bu konutların bir kısmı şehir merkezinde yapılacak, bir kısmı ise kırsalda inşa edilecek. Konutların yanı sıra iş yerleri için de çalışmaların sürdüğü ifade eden Yerlikaya, geçici iş yerlerinin merkezlerde açılacağını belirtti.

Depremin 132. gününde olduklarının altını çizen Bakan Yerlikaya, devletin depremin yaralarını sarmak için var gücü ile çalıştığını ve ilerleyen süreçte daha iyi şeylerin yapılacağını da söyledi. Depremzedeler verilen sözlerin tutulacağını da aktaran Bakan, Malatyalıları selamladı.