29 / 04 / 2024

Kiracı ev sahibine şok yaşattı: Balkona bile yatak koydu, 90 bin TL kira aldı!

Kiracı ev sahibine şok yaşattı: Balkona bile yatak koydu, 90 bin TL kira aldı!

İstanbul Avcılar'da bir kiracı, tuttuğu daireyi başka birine kiraladı. Bu kişi de evdeli 3 odaya 10'ar adet yatak koydu ve her birini 3 bin TL'den günlük ya da kısa süreliğine kiraya vererek 90 bin TL gelir elde etti. İşte ayrıntılar...



İstanbul'un Avcılar ilçesinde Merkez mahallesinde bir konut sahibi 4 katlı binanın 2. katındaki 3 odalı evini, kaçak çalıştığı iddia edilen emlakçı aracılığıyla bir süre önce Türkiye'de oturma izni olan bir yabancıya kiraya verdi. 

Daireyi son kiralayan kişi evde bulunan 3 ada ile arka taraftaki balkona yataklar koydu. İddialara göre, bu yatakları da günlük ve kısa süreliğine yüksek bedellerle kiraya vermeye başladı. 

Kiracı ev sahibine şok yaşattı: Balkona bile yatak koydu, 90 bin TL kira aldı!

Her odada 10 yatağın yer aldığı daireyle ilgili şikayetler artınca konut sahibi İstanbul Emlakçılar Odası'nı arayarak yardım talep etti. 

Haber verilmesinin ardından eve giden polis ekipleri, konut sahibiyle kiracı arasında sözleşme olması sebebiyle işlem yapmadan daireden ayrıldı. Konut sahibi ise konuşmak istemedi. 

Kiracı ev sahibine şok yaşattı: Balkona bile yatak koydu, 90 bin TL kira aldı!

Kısa bir süre önce banyodan su sızması, gürültü gibi problemlerin yanı sıra, elektrik tesisatının kısa devre yapmasının ardından alt katta bulunan evde yangın çıktı. 

İstanbul Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu üyesi Arzu Pul, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. "Avcılar'da genelde yabancı emlakçıların kiralık ev verdikleri zaman kiracı ve konut sahibi ihtilafa düşüyor. Dün akşam konut sahibi beni arıyor. Bir yabancı emlakçının dairesini kiraya verdiğine, evin içinde 27 kişinin kaldığına, bunların kimliklerinin olmadığına, 1 ayda polisin 20 kez baskın yaptığına dikkat çekti. Nasıl çıkartabileceğini sordu" diyen Pul, Avcılar'da herhangi bir problem olduğunda kendilerine geldiklerinin, kendilerinin de ellerinden geldiğinde çözüm bulmaya çalıştıklarının altını çizdi. 

Arzu Pul, "Dün akşam olay yerine gittik. 27 kişi aynı evdeydi.Polis çağırmasını söyledik. Polis geldi hernangi birşey yapmadı çünkü evde kimse yoktu. Sadece her odada 10'ar yatak vardı. Balkonda bile yatak var. Kaçak barındırıyorlar. Kontrat olduğu için birşey yapamıyorlar" açıklamasında bulundu ve yasalara göre işlem yapılabilmesi için kaçakların olay yerinde tespit edilmesinin gerektiğini söyledi. 

Konut sahiplerinin yüksek bedellerle kiraya vererek bu şekilde sorunlarla karşı karşıya kalabildiğinin altını çizen Pul, "Kontrat yaptıktan sonra herhangi bir şey yapma durumu olmuyor konut sahibinin. İsterse apartman kurallarına aykırı davransın isterse yasaları delsin, o kontrat sona erene kadar o kiracıyı evinden çıkaramaz" dedi. 

Pul, evi kimliği olan bir yabancının kiraladığına, onun adı altında da alt kiralama yapıldığına ancak bunun aslında yasak olduğuna dikkat çekti. Konuya ilişkin "Kiralayan da alt kiralama yapıyor. Yatak başı 3 bin lira para alıyorlar.Düşünün bir daireyi 7-8 bin liraya kiralıyor. Onun altından alt kiralama yaparak yatak başı 3 bin lira alıyor. 10 yatakta 30 bin lira eder. 90 bin lia geliri var bu vatandaşın neden? Genelde metruk binlarda oluyor kendi vatandaşımız hasarlı bina olması sebebiyle korkuyor. Boş kalmasın kira getirsin diye kaçak olarak kiralıyorlar" şeklinde konuştu. 

Bakan Uraloğlu bir metro hattının daha müjdesini verdi! Bakırköy-Kirazlı metro hattı devreye alınıyor!

Akaryakıta bu gece zam geliyor! Benzin, motorin, LPG fiyatları şu an ne kadar? Fiyatlar kaç TL artacak?

Tarım Kredi'de dev ramazan kampanyası başladı! Tam 41 gün boyunca 4 binden fazla noktada geçerli olacak!


Geri Dön