Kent Haberleri

Kiracılar dikkat! Aklınıza gelmeyen başınıza gelebilir! Bunu sakın yapmayın!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sorunlar bitmek bilmezken, Bu sefer de şaşırtan haber İzmir’den geldi. Ev sahibi S.F. (60), 1774 TL olan kirayı 11 TL eksik yatıran kiracısı E.T.'ye (35) dava açtı. Bakın sonra başına ne geldi...Taraflar arasında yıllardır süregelen anlaşmazlıklara bir yenisi daha eklendi

Ev sahibi ve kiracı arasındaki sorunlar bir türlü bitmek bilmiyor. Taraflar arasında yıllardır süregelen anlaşmazlıklara bir yenisi daha eklendi. Akıllara durgunluk veren olay bu sefer İzmir’de yaşandı.

Kiralardaki fahiş artış sonrası kiracı-ev sahibi soruna çözüm aranmaya devam edilirken, önceki günlerde kira, kat mülkiyeti, ortaklığın giderilmesi ve komşuluk uyuşmazlıklarına arabuluculuk uygulaması getirilmiş ve bu uygulama zorunlu tutulmuştu. 1 Eylül 2023 tarihinde başlayacak uygulama ile birlikte bir sene içinde yaklaşık 126 bin dosya, mahkemelere gitmeden en fazla bir ayda çözüme kavuşturulacak. Arabuluculuk görüşmeleri en geç 21 günde tamamlanacak.

İşte detaylar...

Fakat kiracı-ev sahibi ilişkisinde alınan karara karşın problemlere bir yenisi daha eklendi. Bornova ilçesi Erzene Mahallesi'ndeki bir binada beş senedir ikamet eden E.T.(35), 1774 TL olan kirasını 7 TL eksik yatırdı. 4 TL’si ise banka komisyonu olarak kesildi. Ev sahibi S.F. (60), toplamda 11 TL eksik yatan kira tutarının tamamını almak için İzmir 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.

Hakim, kira bedelinin tam olarak yatırılması gerektiğine karar verip, E.T.'nin evden tahliyesine hükmetmesinin ardından E.T.'nin avukatı, kararı istinaf mahkemesine taşıdı. Ev sahibi S.F.'nin avukatı Mürsel Yiğit karar ile ilgili, "Kiraların anlaşılan rakam üzerinden eksiksiz bir şekilde yatırılması gerekiyor. Bu yüzden kiracıların, banka aracılığı ile kira bedellerini gönderirken dikkat etmesi gerekiyor. Banka komisyon tutarının mutlaka kira bedelinden düşülmemesi gerekiyor. Eğer banka komisyonu kesilirse, 5 kuruş için bile tahliye edilebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

MART AYI KİRA ZAM ORANI BELLİ OLDU

Konut kiralarında temmuza kadar yüzde 25 oranında tavan uygulaması sürse bile dün açıklanan 12 aylık TÜFE ortalamasına göre hesaplanan kira zam oranı yüzde 70,20 oranında oldu. Ocak ayında 72,45 seviyesiyle zirveyi gören ve şubatta 71,83 oranına inen söz konusu oran, iş yerleri kiralarında ise 70,20 olarak uygulanacak.

Aile Bakanlığı çocuklu ailelere nisan ayında 3.038 TL verecek! Banka hesabınızı kontrol edin!

İslam Memiş’ten nisan ayına özel çok konuşulacak altın tahmini! Peş peşe tahminlerin ardından herkes altın almaya koştu!

SGK’dan beklenen duyuru! SSK ve Bağ-Kur’luya gün doğdu! Hayaller gerçek oluyor!