Kiracılar dikkat bu kuralı çiğneyenleri mülk sahibi evden çıkarıyor! Davalar da sürünmemek için hemen bu şartlara bakın
Ev sahibi ve kiracılar arasında daireyi kiralamadan önce kontrat imzalanıyor. Bu kontrat içinde bazı şartlar bulunuyor. Eğer bu şartlara uymazsanız ev sahibi sizi evden çıkarabiliyor. Peki, ev sahibi kirasını ödemeyen kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir?
Ev sahipleri kirasını ödemeyen kiracılarını evden nasıl çıkaracağının yolunu arıyor. Bazı durumlarda kiracılar ev kirasını ödemekte gecikebiliyor. Bu durum da kiracı ve ev sahibini karşı karşıya getiriyor. Ev kirasını alamayan ev sahipleri, "Kirasını ödemeyen kiracı evden nasıl çıkarılır?" sorusuna yanıt arıyor. İşte o konuya ilişkin tüm ayrıntılar...
Uşakgündem'de yer alan detaylara göre, kira ödemesi yapmayan bir kiracının evden çıkarılmasına ilişkin yeni bir süreç yaşanması gerekiyor. Yeni sisteme göre bir kiracının ne kadar sürede evden çıkarılabileceği değişti.
Kiracıların kira borçlarını ödememeleri konuttan çıkarılmalarına gerekçe olarak gösterilebiliyor. Ancak mülk sahibinin kiracıyı evden çıkarması o kadar da kolay olmuyor. Üstelik 1 Eylül'de yürürlüğe giren arabuluculuk sistemi bu süreci bir miktar daha uzatabiliyor.
1 AY KİRA ÖDEMEYEN KİRACI EVDEV ÇIKARILIR MI?
Ev kirasını bir ay geciktiren kiracının evden çıkarılmasına sebep olmuyor. Hatta ev sahibi bu durumda en çok yazılı ihtarname ile borcunu talep edebiliyor. Fakat bu evden çıkarılmaya gerekçe olarak kullanılamıyor. Ancak kiracı 2 ay gibi bir süre veya daha fazla süre kira ödememişse evden çıkarılıyor.
Bir kira sözleşmesi döneminde ev sahibi kiracıya 2 defa haklı gerekçe ile ihtar çekerse kiracının evden çıkarılmasını talep ederek tahliye davası açabiliyor. Şöyle ki, iki ay kirasını ödemeyen kiracıya mülk sahibi 2 ayrı ihtar çekerse mahkemeye başvuru hakkı elde ediyor. Ama yeni arabuluculuk şartı süreci bir ay daha uzatıyor.
Arabuluculuk sistemine başvuran mülk sahibi bu aşamayı geçmek zorunda oluyor. Aksi durumda mahkemeye başvuramayacak. Bu noktada arabuluculuk süresi bir ay devam edecek. Anlaşma olmaması durumunda o zaman ev sahibi tahliye talepli dava açabilecek.
Bu durumda aradan 3 ay geçmiyor. Üç ayda kiracı hakkında sadece tahliye talepli tava açabilecek olan ev sahibi bir de bu davanın sonucunu, temyiz sürecini beklemek zorunda kalıyor. Bu da 1,5 sene ile 2 sene arasında sonuçlanıyor. Sonuç olarak ev sahibi 2,5 sene bulan bir süreçten sonra kiracının evden çıkarılmasını sağlayabiliyor. Kiracıdan bu süreçte kira borcu tahsil edilir ama kiracının tahliyesine ilişkin karar uzayacak.
25 Eylül dolar ne kadar? Dolar alış-satış fiyatı bugün kaç lira? Güncel dolar/TL kuru
TOKİ'den bu ilçeye 105 konutluk yeni proje geliyor! İhalesi yarın!