Kira

Kiracılar dikkat! O parayı Euro ile ödemek zorunda kalabilirsiniz! 

Avukat Tarık Çakmak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira sözleşmesi uyarınca Euro cinsi üzerinden ödenen depozito, kiracı tarafından TL olarak talep edilmediği sürece Euro cinsi olarak iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Mülk sahipleri ile kiracılar arasında soğuk rüzgarlar eserken, hem ev sahipleri hem de kiracılar sahip oldukları haklarla ilgili araştırmalar yapıyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayı itibarıyla resmen sona eren yüzde 25 zam sınırı geçtiğimiz iki yılda pek çok mülk sahibinin adeta elini kolunu bağlamıştı.

Söz konusu sınırının sona ermesiyle konut sahibi ve kiracı kavgalarının daha da artması beklenirken, hem mülk sahipleri hem de kiracı hakları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Avukat Tarık Çakmak da resmi X hesabı https://x.com/avtarikcakmak üzerinden depozito ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Avukat Tarık Çakmak yaptığı paylaşımda kira sözleşmesi uyarınca Euro cinsi üzerinden ödenen depozito, kiracı tarafından TL olarak talep edilmediği sürece Euro cinsi olarak iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Avukat Tarık Çakmak'ın paylaşımı şu şekilde:

Kira sözleşmesi uyarınca Euro cinsi üzerinden ödenen depozito, kiracı tarafından TL olarak talep edilmediği sürece Euro cinsi olarak iade edilmelidir.

Yargıtay 3. HD
2022/2215 E
2022/4920 K

Avukat Tarık Çakmak'ın paylaşımına şu yorumlar geldi:

Doğal gaza yüzde 38 zam geldi!

Tapuda dolandırılmamak için bunlara dikkat! 

Evde bakım maaşında zam müjdesi! Aile Bakanlığı resmen tarihi verdi