Kira

Kiracılar için Alice Harikalar Diyarı’nda dönemi bitti

Ev sahibi olmak zorlaşırken kiralık konutlardaki fiyat artışı vatandaşı korkutuyor. Kiralıklardaki artışın nedeninin 2 yıl uygulanan yüzde 25 zam sınırı olduğunu söyleyen Doç. Dr. Serkan Ünal, “Serbest piyasa ile oynamak çoğu zaman ters sonuçlar doğurur” tespitinde bulundu.

İki yıldır uygulanan yüzde 25 kira zammı sınırlamasının bitmesinin ardından Temmuz ayı ile birlikte kiralık konut fiyatlarındaki artış da hızlandırdı. Ev sahibi-kiracı arasında yaşanan sorunlar ve 12 yılı bulan tahliye süreleri nedeniyle vatandaşın konuta olan ilgisi azaldı. İnşaat sektöründe konkondato ve iflaslar başladı.

Kiralık ev arayanlar fiyatlar karşısında şaşkına dönerken, ev sahipleri şartları ağırlaştırdı. Kiralara yapılan yüzde 25 sınırlamasının piyasada dengeleri ciddi anlamda bozduğunu söyleyen finans doçenti Doç. Dr. Serkan Ünal https://x.com/degeryatirim X sosyal medya hesabından  konuyla ilgili bir paylaşım yaptı.

Ünal, “Kira konusunda yüzde 25 zam limiti piyasa dengesini ciddi anlamda bozdu. Artık ev sahibi olmak cazibesini yitirdiği gibi kiralık ev bulmak da zorlaştı.  Kiraları geçici bir süre baskılamak, normalin üstünde kira fiyatları ile sonuçlandı. Serbest piyasa ile oynamak çoğu zaman ters sonuçlar doğurur" dedi. Takipçilerinden kiracılar için Alice Harikalar Diyarı’nda döneminin bittiği yorumları geldi.

İŞTE O PAYLAŞIM

KANUNİ DÜZENLEME İÇİN NE BEKLENİYOR!

 

Konut fiyatları maliyetlere gelmiş durumda! Uzman isim uyarıyor! Evi olmayanlar alsın, bu fırsat tekrar gelmeyebilir!

Kapalıçarşı'da yer yerinden oynadı! Altın fiyatları roket gibi fırladı! 22 Ağustos 2024 altı fiyatları 

İnşaat sektöründe istihdam endeksi 2024’ün 2. çeyreğinde yüzde 11.1 arttı!

Hem ev sahibi hem de kiracı enflasyonla baş başa bırakıldı! Diken üzerindeyiz...

Araç alacaklar dikkat! Sıfır otomobil için kritik gün 31 Ağustos!