22 / 08 / 2024

Hem ev sahibi hem de kiracı enflasyonla baş başa bırakıldı! Diken üzerindeyiz...

Hem ev sahibi hem de kiracı enflasyonla baş başa bırakıldı! Diken üzerindeyiz...

Yüzde 25 kira artış sınırlaması milyonlarca ev sahibini mağdur etti. Şu anda ise kiralarda yüzde 65 zam oranı da kiracıları zor durumda bırakıyor. Yatırımcı A. Kenan sistemle ilgili 'insanları enflasyonla baş başa bıraktılar' diyerek isyan etti. 



Kiralarda son iki yıldır uygulanan yüzde 25 kira artış uygulaması milyonlaca ev sahibini zor durumda bıraktı.  Bu süreç hem ev sahiplerini hem de kiracıları oldukça yıprattı. Kiracılarla ev sahipleri arasındaki gerilim arttı sonuçları ölümlere kadar giden olaylar yaşandı. Ardından 1 Temmuz itibariyle bu uygulama sona erdi ve eski sisteme geçiş yapıldı. Yani kiaralarda artık yüzde 65 zam uygulaması başlamış oldu.

Ülke genelinde büyük bir barınma sorunu yaşanıyor. Ev sahipleri evlerini kiraya vermekten korkar hale gelirken, kiracılar yüksek kiraları ödeyemez hale geldi. Girişimci A. Kenan sosyal medya hesabından sisteme isyan etti. Kenan '' İnsanları enflasyonla başbaşa bıraktılar.'' dedi.

'Ev sahibi haklı tamam ama kiracı da haklı' diyen Kenan, vatandaşların bu sistem içinde çaresiz bırakıldığını söyledi. Kenan, son olarak 'Bizi yönetenler bunu görmüyor mu bu işin çözümünü millet değil bizi bu hale getirenler çözmeli.' diyerek sitem etti. İşte A. Kenan'ın sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar... 

A. Kenan @TrendMisafiri
İnsanları enflasyonla başbaşa bıraktılar 

Kiralarda tavan zam oranı %65

Ev sahibi haklı tamam ama kiracı da haklı 
Asgari ücret 2800 tl iken kendi muhitimde en kral daireye 800-1000₺ verirken. O zaman o para bugünün 10 bin tl sinden daha değerliydi

Şu an asgari ücret 17 bin tl ve 3-5 bin tl kirada oturandan 15-20 bin tl kira isteniyor vermiyorsan çık deniyor. Çıkmazsan her gün rahatsız ederler diken üstünde oturuyorsun evinde..
İnsanların psikolojisi bozuluyor 

Hadi 10 bin tl istedi diyelim o bile fazla

Bizi yönetenler bunu görmüyor mu bu işin çözümünü millet değil bizi bu hale getirenler çözmeli.

Kiracının evden çıkmak için para istemesi yasal mı?

Mağdur ev sahibi 'Hangi evrak kiracıyı en hızlı tahliye ettirir' diye sordu, bakın ne yanıtlar geldi!

Evini geri isteyen mağdur ev sahibi yetkililere seslendi: Kira kanunu değişsin!

Geri Dön