Kira

Kiracılara ev sahiplerinden eksik kiralar için ödeme emri geldiyse dikkat! Ödemeyen tahliye ediliyor! 

Kira bedeli her ay kiracı tarafından emlak sahibine düzenli olarak gönderilmesi gerekiyor. Ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde ise hukuki süreç başlıyor. Peki kira bedeli eksik gönderilirse ne olur? Ev sahipleri, eksik kira ödemeleri karşısında ne yapmalı? 

Kira sözleşmesi, Türk Borçlar Kanunu’nun 299. maddesi, kira sözleşmesini, “Kiraya verenin, bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmeye deniliyor. Kira sözleşmesine göre, sözleşmede yazan aylık tutar her ay düzenli olarak ev ve dükkan sahiplerine ödenmek zorunda. Peki kiracılar kiraları eksik öderse ne olur?

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu eksik kira bedeli ödeyen kiracılar için yapılması gerekenleri sosyal medya hesabından açıkladı.

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, eksik kira ödeyenler için ilk olarak ödeme emri gönderilmesini ardından itiraz edilmemesi ve ödeme yapılmaması halinde ne olacağını açıkladı. İşte Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar... 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu @eyupogluisikgor

EKSİK KİRA BEDELİ İÇİN ÖDEME EMRİ GÖNDERDİNİZ; İTİRAZ EDİLMEDİ VE ÖDEME YAPILMADI

İtiraz Etmemenin Sonuçları:
 
                Madde 269/a – (Ek: 18/2/1965-538/110 md.; Değişik: 17/7/2003-4949/65 md.) Borçlu itiraz etmez, ihtar müddeti içinde kira borcunu da ödemezse ihtar müddetinin bitim tarihini takip eden altı ay içinde alacaklının talebi üzerine icra mahkemesince tahliyeye karar verilir.
 
Dosyanın kesinleşmesi akabinde; borçlu tarafından, icra dosyasına itiraz edilmemiş ve dosya kesinleşmiş olup; Türk Borçlar Kanunu Madde 315 gereği 30 günlük ihtar müddetinde de icra dosya borcuna istinaden hiçbir ödeme yapılmamıştır. Bu sebeple ilk duruşmada tahliye kararı alınır.
#evsahibi #gayrimenkul #tahliye #kiracı #hukuk #avukat

Gayrimenkul uzmanı Ahmet Büyükduman’dan kiracılara kötü haber: Zor geride kaldı, sıra daha zor günlerde!

Ev sahiplerinden yeni talep! Para yerine 7 gram altın istedi!