13 / 10 / 2024

Kiracılara kara haber: Kira bedelleri artmaya devam edecek!

Kiracılara kara haber: Kira bedelleri artmaya devam edecek!

İstanbul Gayrimenkul Değerleme Sorumlu Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, kiralık konut talebinin her geçen gün artmaya devam ettiğini söyleyerek,kiracılara kötü haberi verdi. Büyükduman, kiraların önümüzdeki dönemlerde de artmaya devam edeceğini açıkladı.




Türkiye’de son altı yıldır yaşanan ekonomik kriz başta konut sektörünü alt üst etti. Yüksek konut fiyatları gittikçe arttı ve fahiş rakamlara ulaştı. Konut alanların sayısı düşerken, kiralık konut sayısı arttı. İstanbul Gayrimenkul Değerleme Sorumlu Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, konut piyasasındaki son durumu değerlendirdi. 

KİRALAR SON 4 YILDA YÜZDE 600 ARTTI

Ekonomi yönetimi tarafından peş peşe alınan yanlış kararlar kiraların fahiş rakamlara ukaşmasına neden oldu.  Kiralar son dört yılda ortalama yüzde 600 arttı. Ekonomi politikalarındaki değişiklikle faizler artırılıp krediler kısılınca konut satış fiyatları duruldu.

Kiracılara kara haber: Kira bedelleri artmaya devam edecek!

KİRALAR ARTMAYA DEVAM EDECEK!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; konut piyasasını değerlendirerek, kiralara değinen İstanbul Gayrimenkul Değerleme Sorumlu Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, “Kiralık konut talebi her geçen gün artıyor çünkü konut fiyatları çok yükseldi.

Konut alamayanlar kiralamaya yöneliyor. Buna karşın bireysel gayrimenkul yatırımcısının yüzde 25 zam sınırı, ikinci eve vergi gibi kararlar ve söylentiler sebebiyle kaçması kiralık konut arzını düşürdü.

Bu sebeple de konut fiyatları reel olarak düşse de konut kiraları arttı. Maalesef önümüzdeki dönemde de artacak” ifadelelerini kullandı.

KİRA ZAMMI NE KADAR OLDU? EKİM 2024 KİRA ARTIŞ ORANI!

Gçetiğimiz günlerde, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan eylül ayı enflasyon verileriyle birlikte, kira artışlarını etkileyen 12 aylık TÜFE rakamları netleşti. Gözler kiralara gelecek zamma çevrildi. 

Açıklanan rakamlar sonrası, Ekim ayı kira artış oranı, 12 aylık TÜFE verisinin yüzde 63,47 olmasının ardından yüzde 63,47 olarak  uygulanacağı belirtildi. 

Konut fiyatlarındaki artış durulsa da kiralar son 4 yılda yüzde 600 arttı!
Kiraları yarı yarıya düşürecek sistem: Kamu-özel sektör işbirliği ile erişilebilir konut üretilmeli! 
İstanbul'da balkonları dökülen, çatlak kolonlu ve eğimli binada bile kiralar 20-25 bin TL! 

Geri Dön