Kira

Kiracınızı 12+5= 17 yıl evden çıkartamıyorsunuz!

Mağdur ev sahipleri 12 yıl düzenlemesine ve uzayan istinaf sürelerine tepkili. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Kiralara yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz itibarıyla kaldırıldı ancak tahliye konularında ev sahipleri hala mağduriyet yaşıyor. 

Mağdur ev sahipleri, borçlar kanununun değişmesi gerektiğini ve istinaf sürelerinin kısalması gerektiğini dile getiriyor. 

Gazi Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler mezunu Hasan Balaban isimli kullanıcı, https://x.com/hasanbalaban06 X sosyal medya hesabından kira davaları ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Söz konusu paylaşımda "Kiracınızı 12+5= 17 yıl çıkartamıyorsun, düzgün öğrenin! Son 5 yargı da geçen yaklaşık süre. 12 Yıl Borç. K., gram eksiksiz! 10 yıl sadece uzatma süresi, ama İhbara bir yıl istiyor, ilk yılı saymıyor, yasa mahkumiyet yasası kardeşim daha anlamadınız mı?  1+10+1=12, insanlık dışı!

Anlamayanlara bir kez daha izah edeyim 12 yıllık kira süresi bittiğinde, kiracıya defol git diyemiyorsun!  Adam çıkmıyorum derse, Sulh Hukuka, yani mahkemeye gitmek zorundasın! Eee mahkeme İstinaf dahil ortalama 5 yıl sürüyor... Yani 17 yıla tamamlayan bu 5 yıl da böyle oluşuyor!" ifadeleri yer aldı.

Peki ev sahipleri ile kiracılar tahliye ve istinaf konusu ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma yapılan yorumlar...

Emlakta sahte ilan dönemi tarih oldu!

Konut kredilerinde Ekim müjdesi: Faizlerin düşürülmesi ve kampanyaların başlaması bekleniyor! 

Yatırımcılar döviz ve mevduattan çıkarak konuta yöneldi! Yüksek faizlere karşı konut satışları artıyor!