Kent Haberleri

Kiracısını evden çıkaramayan ev sahibi isyan etti! Mahkeme sonuçlanmıyor! İntihar mı edeyim?

Denizli'de bir ev sahibi 1,5 yıl önce kiracısına oğlu evlenmeden evini boşaltmasını istedi. Kiracı ise bu isteği geri çevirdi ev sahibi ise mahkemenin yolunu tuttu. Kiracının evden çıkmaması üzerine Adalet Bakanlığı'na seslenen ev sahibi isyan etti.

56 yaşındaki ev sahibi Sergül Şerbetçi, bundan yaklaşık 1,5 yıl önce kiracısına nişanlanan oğlu olduğunu ve bu nedenle evlenmeden önce evi boşaltmasını istedi. Kiracısı ise bu isteğini geri çevirdi. Ev sahibi bu olay üzerine mahkemenin yolunu tuttu ve yaklaşık 1,5 yıldır mahlemenin sonuçlanmasını bekliyor.

Ev sahibi şimdi oğlu ve gelinine ait çeyiz eşyalarıyla beraber aynı evde kaldığını söyleyerek, kiracısının 2 bin 500 TL’ye oturduğuna dikkat çekti. Konum gereği bölgede ev kiralarının ortalama 15 bin TL olduğunu söyleyen ev sahibi Amaçlarının kirayı yükseltmek yada başka birine kiraya vermek olmadığının altını çizen Şerbetçi, tek amacının oğlunu ve gelinini evlerine yerleştirmek olduğunu söyledi.

Ev sahibi Sergül Şerbetçi, sosyal medya hesabından Adalet Bakanlığı'na yalvardı. Mağdur olduğunu söyleyen ev sahibi, ''Daha ne kadar bekleyeceğim. Yazıklar olsun. Ne yapayım, intihar mı edeyim.'' diyerek isyan etti. 

Denetlecomtr'nin sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşım sosyal medyayı salladı. Ev sahibinin isyanı büyük yankı uyandırırken, yüzlerce yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

denetle! @denetlecomtr

Bir ev sahibi, oğlunun evlendiğini, kirada olan evini oğluna vereceğini ancak kiracısının evden çıkmadığını söyleyerek isyan etti.

Son dönemde benzer durumlarla sık sık karşılaşıyoruz. Sizce bu durumda kim haklı?

 

Tahliye taahhütnamesinde ‘boş tarih’ kiracıların baş belası oldu! Aman bunlara dikkat! 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yargıtay'dan emsal karar: Özel hüküm kriteri getirdi!