Ekonomi

Kirada oturanlara zam haberi! Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu

Türkiye'de yaşanan konut sıkıntısı nedeniyle yükselen kiralar enflasyondaki artışla birlikte iyice yükselmeye başladı. TÜİK'in açıkladığı nisan enflasyon rakamlarından sonra kira fiyatlarındaki artış oranı da belli oldu.TÜFE’nin on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Mayıs ayı için yüzde 34,46 oldu

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Mayıs ayı kira artış oranı belli oldu. TÜFE’nin on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Mayıs ayı için yüzde 34,46 oldu.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu. Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Mayıs ayı için yüzde 34,46 oldu. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, TÜFE 2022 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 7,25, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 31,71, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,97 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 34,46 artış gerçekleşti.

İSTANBUL'DA KONUT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ YÜZDE 100'Ü GEÇTİ

Türkiye genelinde mart ayı sonu itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 127 seviyesinde olurken, konut metrekare satış fiyatı 7 bin 395 TL, ortalama konut fiyatı 998 bin 325 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 19 yıl olmuştu. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre; konut fiyatları, son dönemde yüzde 13,5 oranında arttı. Konut fiyatlarındaki yıllık artış Türkiye genelinde yüzde 96,4 olurken bu rakam İstanbul'da yüzde 106,3'e yükseldi.

Emekli ikramiyesi ve maaşlarına sürpriz zam çalışması duyuruldu! 3600 ek göstergeyle artacak

Ekmek, makarna, kırmızı et, süt ve yumurta fiyatlarına büyük zam haberi

Çiğ süt fiyatına zam geldi! Zamlı tarifenin ne zamandan itibaren geçerli olacağı belli oldu