Kira

Kiralar da faturalar da ödenemiyor: Yılın ilk çeyreğinde 30 bin 711 esnaf kepenk indirdi! 

Geçtiğimiz günlerde esnaf kredilerinde faiz oranları artırıldı. Duruma esnaflardan tepki gelirken CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız da konuyu Meclis'te değerlendirdi. Tahtasız, esnafın kirasını da faturasını da ödeyemediğinin altını çizdi. İşte o açıklama...

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Meclis'te açıklamalarda bulundu ve esnafın yaşadığı sorunlara değindi. Tahtasız, söz konusu açıklamasına "Esnaf ve sanatkârlarımızın kullandığı hazine destekli esnaf kredilerinin faizleri 1 Mayıs itibarıyla acımasız bir kararla zamlandı, esnafımızın kullandığı kredilerin faizi yüzde 120 artırıldı" ifadelerini kullanarak başladı. 

Esnafın ne kirasını ödeyebildiğini ne de faturasını ödeyebildiğini dile getiren Mehmet Tahtasızi, esnafın can çekiştiğini belirtti. 

CHP'li Tahtasız, söz konusu açıklamasında "Esnaf zor durumda; esnaf siftah yapamıyor, kepenk kapatıyor; BAĞ-KUR primini dahi ödeyemiyor" bilgilerini verdi. 

2018 yılında 551 bin 998 iş yerinin, 2024'ün ilk dört ayında ise 30 bin 711 esnafın kepenk kapattığını açıklayan Mehmet Tahtasız, "Ancak  gelin görün ki devlet bankaları iktidarın yancılarına uygun şartlarda kredi kullandırırken, hatta bunların tahsilatı için peşlerine düşmezken esnafın kullandığı kredinin faiz oranlarını yükseltiyor. Hazineye para lazımsa esnafın yakasına yapışmayacaksınız; gideceksiniz, devletin kasasına elini uzatan çetelerden, faizcilerden ve garantili anlaşmalardan para kazanan patronlardan alacaksınız" açıklamasında bulundu. 

Tahtasız, bu uygulamanın acilen iptal edilmesi gerektiğinin altını çizdi ve "Söz kişinin aynasıdır, seçim öncesi verdiğiniz sözleri tutun. Prim gün sayısını 7.200’e çekin…" diyerek açıklamasını tamamladı. 

ESNAF KEFALET KREDİLERİNDE FAİZLER YÜZDE 100 ARTTI 

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri, esnaf kefalet kredilerinde faiz oranlarının yüzde 100’e  ulaşan oranlarda yükseltildiğini belirtti. Bu faiz artışından, daha önce çekilen ve ödemesi süren esnaf kredilerinin de etkileneceği ifade edildi. 

Türkiye Gazetesi'nin aktardığı habere göre; faiz artışı kararı, esnaf tarafından büyük tepkiyle karşılandı. 

Bazı şehirlerdeki esnaf odaları başkanlarının Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine (TESKOMB), bankaya yazı göndermek üzere hazırlık yaptığı ve karara itirazda bulunacakları aktarıldı. 

İstanbul'da bir günde iki kiracı vakası! 

Toyota Corolla Cross'ta 125 bin TL'ye varan indirim fırsatı! Toyota Corolla Cross ne kadar? İşte Toyota Corolla Cross...

Borsadan kazanılan nerede değerlendirilmeli?