09 / 05 / 2024

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?



Endeksa’nın Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, kıyı ve yazlık bölgelere Kovid-19 salgını sürecinde başlayan göç hareketliliğinin deprem felaketinden sonra da artarak sürdüğünü belirtti. 

Ekonomimcom'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; deprem endişesi sebebiyle bu bölgelerde az katlı ve müstakil evlerin talep gördüğüne dikkat çeken Görkem Öğüt, ayrıca uzaktan çalışmanın yaygınlaşmasıyla da beraber beyaz yakalı çalışanlar için kıyı ve yazlık bölgelerin tercihlerde öne çıktığının altını çizdi. 

Öğüt, konnuya ilişkin "İl bazında baktığımızda İzmir, Aydın, Balıkesir, Muğla, Mersin ve Antalya’nın talep gördüğünü söyleyebiliriz"  değerlendirmesinde bulundu. 

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra olası İstanbul depreminin yeniden gündeme geldiğine de dikkat çeken Görkem Öğüt, "İstanbul’dan tamamen ayrılamayan ancak şehir merkezinde yaşamak istemeyen büyük bir kesim, Silivri ve Şile gibi bölgelerdeki müstakil ya da az katlı konutları tercih ediyor" ifadelerini kullandı ve diğer taraftan İstanbul Şile, Muğla Marmaris, Muğla Fethiye, İzmir Foça, Aydın Kuşadası, Balıkesir Ayvalık ve Alanya’da geçtiğimiz yıla göre satılık konutlarda yaşanan değer değişimine karşın yine çok rağbet gördüğünü aktardı. 

Yükselen taleple beraber, kiralık ev stoklarının Türkiye genelinde düştüğüne vurgu yapan Görkem Öğüt, n büyük erimenin yüzde 38 ile Çanakkale’de yaşandığını, bu oranın Silivri’de yüzde 35, Bodrum Torba’da yüzde 28, Antalya’da ise 25 seviyelerinde olduğunu belirtti. 

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Yazlık konuta talep yükselirken, satılık fiyatlarında da artışlar öngörülüyor. Endeksa tahminine göre 2023 yılının sonunda Çeşme’de yüzde 25, Bodrum’da yüzde 32, Marmaris’te ise yüzde 33 seviyesinde yükseliş olacak. 

Ayrıca özellikle deprem sonrası dönemde çok tercih edilen İstanbul’a yakın yazlık bölgeler olan Silivri’de yüzde 41, Şile’de ise yüzde 35 seviyesinde bir değer yükselişi yaşanacağı tahmin ediliyor. 

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Satılık yazlık konutlarda en fazla stok Nisan 2023 itibarıyla 5 bin 744 adet ile Antalya’da yer alırken, bu ili 4 bin 205 ile Kuşadası, 2 bin 425 ile Alanya ve 2 bin 210 ile Bodrum izliyor. 

Kiralık yazlık konutlarda ise Nisan 2023 itibarıyla, en çok stok 2 bin 68 ile yine Antalya'da belirlendi. Bu ili, bin 470 ile Bodrum, 821 ile Alanya takip ediyor. 

Sağlık-Sen'den son dakika açıklaması: Kamuda kapsamlı maaş reformu yapılmalı! 

15 bin lira hangi kamu işçilerine verilecek? Kamu işçisi kimler, hangi meslekleri kapsıyor?

Altın dağları denizleri aşarak geliyor! Bu rakamları görenler şok üstüne şok yaşıyor! 10 Mayıs 2023 altın fiyatları

Katalonya, iki senedir boş tutulan daireleri kamulaştırmaya başladı!

 


Geri Dön