30 / 04 / 2024

Kirayı elden ödeyenler aman dikkat! Mahkeme 60 bin TL ödemesine karar verdi!

Kirayı elden ödeyenler aman dikkat! Mahkeme 60 bin TL ödemesine karar verdi!

Antalya’da kira artışlarında yaşanan anlaşmazlık sebebiyle başvuru yapan kiracı, dava devam ederken ev sahibinin “5 senedir kira ödemediler.” şikayetiyle evi boşaltmak zorunda kaldı, mahkeme kiracının 60 bin Türk Lirası kira bedeli ödemesine hükmetti.



Antalya Kepez'de kira artışlarında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle mahkemeye başvuru yapan kiracı, dava sürecinde ev sahibinin “5 senedir kira ödemediler” şikayetiyle açmış olduğu icra davasıyla evi tahliye etmek zorunda kaldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre mahkeme, kiracının 60 bin Türk Lirası kira bedeli ödemesine karar verdi.

Antalya'nın Düdenbaşı Mahallesi’nde ikamet eden bir çocuk sahibi Uğur ve Fatoş Kanık çifti ile 5 senedir oturdukları konutun sahibi Ramazan Y. arasında, kira zammı sebebiyle anlaşmazlık başladı.

Öne sürülenlere göre, Kanık ailesinin yüzde 25 zam artışını kabul etmeyen mülk sahibi Ramazan Y, söz konusu konutun boşaltılmasını talep etti.

Konut sahibinin bu anlaşmazlıklar sebebiyle kendilerini sürekli rahatsız ettiğini, evlerinin kapı camlarını kırarak içeriye zorla girmeye çalıştığını öne süren Kanık ailesi, savcılığa suç duyurusu yaptı.

Kirayı elden ödeyenler aman dikkat! Mahkeme 60 bin TL ödemesine karar verdi!

Bunun üzerine konut sahibi Ramazan Y. de kiracısından 5 senedir ödeme alamadığı iddialarıyla icra takibi başlattı. Kanık ailesinin söz konusu konutun kirasını elden verdiklerini ispat edememesi üzerine mahkeme, konutun tahliyesine ve yasal faiziyle 60 bin Türk Lirası kira bedelinin ödenmesine karar verdi.

Fatoş Kanık, Antalya Düdenbaşı Mahallesi’nde yer alan konutta oturmaya başladıklarında konut sahibi ile kirayı elden ödenmesi konusunda anlaştıklarını öne sürdü.

Geçen sene Mart'ta kira zammı sebebiyle konut sahibi ile anlaşmazlık yaşamaya başladıklarını iddia eden Kanık, “Konut sahibi, eşi, kızı ve damatları evimizi bastı. Bunun üzerine onlardan şikayetçi olduk. Bizim şikayetimizden bir süre sonra konut sahibi noterden ihtar çekti ve icra takibi başlattı. Kiraları ödediğimizi ispat edemedik.” diye konuştu.

Fatoş Kanık açıklamasında “Mülk sahibi konutunda 5 senedir kira vermeden oturduğumuzu öne sürmüş. İcra mahkemesinde iki duruşma yapıldı. Mahkeme karşı tarafa ‘5 sene boyunca kira almıyorsunuz da niye ilk sene konuttan çıkarmak için icraya vermedin’ diye sormadı. Bizim de ne görüşümüz alındı ne de kiraları ödeyip ödemediğimiz soruldu. Mahkeme tahliye kararı verdi. Tahliye kararına uyarak konutu boşalttık. Üstüne ödediğimiz kiraları da yeniden ödememiz için 60 bin Türk Lirası ödeme emri geldi. Şu anda icralık olduk. Yani elden almış oldukları paraları da almadım diyerek bizden yeniden istiyorlar, biz bir çıkmaza girdik.” dedi.

Kirayı elden ödeyenler aman dikkat! Mahkeme 60 bin TL ödemesine karar verdi!

Kanık, kiracılara konut sahibine yapılan ödemeleri bankadan açıklamalı bir biçimde yapmaları tavsiyesi verirken, Uğur Kanık da saldırıya uğradıklarını, parmağından cam kesiği sebebiyle yaralandığını, üstüne bir de ödedikleri kiraların yeniden istenmesiyle mağdur olduklarını öne sürdü.

“BORCU YOKTUR DAVASI AÇACAĞIZ”

Kanık ailesinin avukatı Şafak Baysal da konu ile ilgili olarak yaptığı müvekkilleri ile konut sahipleri arasında kira zammının yetersiz olması nedeniyle ev basılması olayı sebebiyle ev sahibi Ramazan Y, eşi R.Y, kızı G.Ö. ve damatları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve davanın sürdüğünü kaydetti.

Bu süreç sürerken, müvekkillerinin icra şokuyla karşı karşıya kaldığını kaydeden Baysal, şu şekilde devam etti:

“Konut sahibi suç duyurumuzun üzerinden 3-4 ay kadar geçtikten sonra '2018 yılından 2023 yılına kadar 5 senelik bir süre boyunca hiç kira ödemediler' gerekçesiyle icra takibi başlattı. Müvekkilimin elden ödemeyi ispatlayamaması sebebiyle de tahliye gerçekleşti. Yasal faizle birlikte 60 bin TL'lik borç yükümlülüğü altına da girdiler. Müvekkillerimin konut sahibiyle en baştaki sıkıntısı, kira borcu değil, kira artışının konut sahibi tarafından beğenilmiyor olmasıydı. Söz konusu bu durum karşısında menfi tespit davası dediğimiz borcu yoktur davası yoluna başvuracağız.”
 

Brent petrol uçtu, akaryakıta dev zam kapıda! Benzin, motorin, LPG fiyatlarında şok! 

TÜİK açıkladı: İnşaat cirolarındaki artış yüzde 104 oldu!

Taksim 360'ta 1+1 evler 50 bin TL'ye, 1+1 ofisler 70 bin TL'ye kiralanıyor!


Geri Dön