Kira

Kirayı elden ödeyenler yandınız! 230 bin TL ceza kesiliyor!

Kiranın elden ödendiğinin ispatı kiracılar için öne çıkan ve sık karşılaşılan problemlerden birisi. Peki kiralar elden ödenirse ne olur?

Ev sahipleri vergi ödememek adına kiranın banka üzerinden ödenmesini kabul etmemekte, elden yapılan ödemelerde ise ellerinde yazılı belge olmayan kiracının hakları tehlikeye girmekte.

Kiracı ile mülk sahibi arasındaki davalarda arada bir kira ilişkisi olduğu ve kiranın miktarını ispatlamak mülk sahibine, kira bedellerinin ödendiğini ispatlamak ise kiracıya düşüyor. 

Bir anlaşmazlık durumunda mahkeme önünde elden ödenen kiraların ispatı kiracıya düştüğü için kiracılar mutlaka elden ödeme karşılığında makbuz almalısı gerekiyor. Peki kiracı elden kira öderse ve ev sahibi kiranın ödenmediğini iddia ederse ne ne olur?

Avukat M. Güray Küçük konuyla ilgili bir örnek vererek elden kira verenleri uyardı. İşte Avukat M. Güray Küçük'ün sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım...

Av. M. Güray Küçük@mguraykucuk
Kiracı kirayı elden ödüyor. Kiraya veren ödenmedi diyerek tekrar kirayı talep ediyor. Bu sefer kiracı ihtarla diyor ki elimde ses ve görüntü kayıtları var. Kiraya veren durmuyor KVKK'ya şikayet ediyor ve kiracıya 230.000 ₺ idari para cezası kesiliyor. 

Not: Kiracı okul ve yöneticinin odasında kayıt alınıyor.

Kiraların düşmesini bekleyen kiracılara kötü haber! Ünlü ekonomist duyurdu! Kiralar düşmez...

Konutlarda kira çarpanı 250'den 150'nin altına düştü! Bundan sonrasında ne olur?