03 / 09 / 2024

Kiraların düşmesini bekleyen kiracılara kötü haber! Ünlü ekonomist duyurdu! Kiralar düşmez...

Kiraların düşmesini bekleyen kiracılara kötü haber! Ünlü ekonomist duyurdu! Kiralar düşmez...

Eylül kira zam oranı açıklandı. Yüzde 64,91 olarak belirlenen zam oranı sonrasında kiracıların gözü kiraların düşeceği zamana çevrildi. Peki kiralar düşer mi? İktisatçı Mustafa Sönmez kiracılara kara haberi verdi. İşte detaylar...



TÜİK, ağustos ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Eylül 2024 kira artış oranı da belli oldu. Kiralar eylülde yüzde 64,91 olara belirlenirken, kiracılar kiraların düşüşe geçeceği günü bekliyor. Peki kira bedelleri ne olacak; düşecek mi, artmaya devam edecek mi? 

İktisatçı Mustafa Sönmez sosyal medya hesabı X'ten kira bedelleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sönmez, geçmişte yüzde 25 kira artışı uygulamasıyla mağdur olan ev sahiplerinin bundan sonra yüzde 64,91 olarak zam yapabileceğini açıkladı.

Sönmez, kiracıların merak ettiği kira bedelleri ne olur? sorusunu cevapladı. Sönmez, kira bedellerinin bu yılı takp eden aylarda da düşmeyeceğini duyurdu. İşte Mustafa Sönmez'in X hesabından yaptığı o paşlaşımı... 

Mustafa Sönmez @mustfsnmz

TÜFE'nin 12 aylık ortalaması yüzde 65
Bu, kira artışlarında dikkate alınan oran.
Geçmişe bakıldığında yüzde 25 zam ile yetinmek durumunda kalarak mağdur olduklarını söyleyen ev sahipleri, artık Eylül kontratarını yüzde 65 ile yapabilecekler.
Bu yılın takip eden aylarında da bu oran fazla düşmez

Konutlarda kira çarpanı 250'den 150'nin altına düştü! Bundan sonrasında ne olur?

Kira yenileme dönemi gelenler dikkat! Ev sahibi yüzde 64,91 zam yapmak zorunda mı? 

Eylül kira zam oranı açıklandı: Eylülde kiralara yüzde 64,91 zam yapılacak!

 


Geri Dön