02 / 05 / 2024

Kirazlıtepe kentsel dönüşüm projesinin temeli Nisan'da atılacak!

Kirazlıtepe kentsel dönüşüm projesinin temeli Nisan'da atılacak!

Çamlıca Camisi'nde incelemelerde bulunmasının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kirazlıtepe temelinin Nisan'da atılacağını söyledi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çamlıca Camisi'nde incelemelerde bulundu. Kurum, incelemesinin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. 

Çamlıca Camisi'nin etrafında da büyük bir çevre düzenlemesi yapıldığını belirten Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi ile bu çerçevede projeler yürüttüklerini söyledi.

Kirazlıtepe kentsel dönüşüm projesinin temeli Nisan da atılacak!

Kurum, Üsküdar Belediyesi ile Kirazlıtepe Mahallesi'nde kentsel  dönüşüm projesi yürüttüklerini hatırlatarak, şunları söyledi:

"180 dönüm alan üzerinde kentsel yenileme projesi yapıyoruz.  Dolayısıyla caminin etrafında bizim kültürümüze uygun yaşam alanlarını yürütmek  suretiyle de bu kentsel dönüşüm projesini başlattık. İnşallah nisan ayı  itibarıyla burada temel atarak cami ve cami etrafındaki yaşam alanlarının da  seviyesinin yükseltilmesi suretiyle bu dönüşüm projesini de gerçekleştirmiş  olacağız. Bu sayede Çamlıca, Üsküdarımız gerçekten örnek bir şehircilik anlayışı  taşıyacak ve gelecek nesillere bırakacağımız, ecdadın bize bıraktığı eserlerin  bir benzeri olacak, bizim tarihimizi, kültürümüzü, medeniyetimizi yansıtacak bu  projeleri de İstanbul'umuza kazandırmış olacağız."

Kurum, daha sonra kentsel dönüşüm alanı olan Kirazlıtepe Mahallesi'nde  incelemede bulundu.

 


Geri Dön