01 / 05 / 2024

Kirazlıtepe'de satışlar durdu mu?

Kirazlıtepe'de satışlar durdu mu?

Büyük Çamlıca Cami yakınlarındaki mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında parsellerde anlaşma sağlanamayan bölge sakinlerinin paylarının satışa çıkarılması üzerine, vatandaşlar kararın iptali istemiyle dava açtı...



Mahkeme 16 bölge sakininin satış işlemini durdurdu. kentsel dönüşüme zorlanan Kirazlıtepe’de hukuk mücadelesi sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’un her yerinden görünmesini” istediği Büyük Çamlıca Camii’nin dibindeki mahallede zoraki kentsel dönüşüm sürecinde bölge sakinlerinin hukuk mücadelesi devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 3’te 2 oy çoğunluğu sağladığı parsellerde anlaşmayan yurttaşların payını 18 Ekim’de satışa çıkaracağını duyurması üzerine bölge sakinleri dava yoluna gitti.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kirazlıtepe Mahallesi’ndeki 3’te 2  oy çoğunluğu sağladığı parsellerde anlaşmayan vatandaşların payını satışa çıkarmıştı. 19 mahalle sakini Payları satışa çıkması kararının iptali istemiyle dava açtı. 

Mahalle sakinleri konu ile ilgili olarak “Hukuka aykırı olarak riskli alan ilan edildi. Zorla muvafakatname imzatılmaya çalışıldı. Nasıl bir inşaat süreci işletileceği ve nasıl bir yapı teslim edileceği belirtilmedi. Usule uygun olmayan ifraz ve tevhitlerle 2/3 çoğunluk sağlandı. İşlemler resmileşmedi. İlanlar yapılmadı. Planlara işlenmedi ve bildirim yapılmadı” açıklamalarını yaptılar.

Mahalle sakinlerinin dava açması üzerine, mahkeme istemi inceleyerek yıkıma ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabileceğinin altını çizerek ve iddiaların araştırılmasını talep etti. Mahkeme bu nedenlerle 16 kişinin paylarının satışını  oybirliği ile 15 Ekim’de durdurdu.

Büyük Çamlıca Camii’nin yakınındaki mahallede kentsel dönüşüm sürüyor!


Geri Dön