29 / 04 / 2024

Kırcami imar planı tadilatı belediye meclisinde görüşülecek!

Kırcami imar planı tadilatı belediye meclisinde görüşülecek!

Büyükşehir Belediye Meclisi bugün, daha parselasyonu devam eden Kırcami’de bir plan tadilatını görüşecek. Tadilat kabul edilirse Kırcami planlaması 6 ay gecikecek.



Kırcami’de imar planı henüz bitmeden plan tadilatları başlatıldı. 25 binlik, 5 binlik ve binlik planları belediye meclislerinde görüşülen, planlara yapılan itirazlar oybirliğiyle reddedilen Kırcami bölgesinde henüz parselasyon çalışmaları devam ederken, bir parselin ticari alana çevrilmesi yönünde plan değişikliği talebi yapıldı. Bugün toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’ne 118’inci gündem maddesi olarak gelecek plan tadilatı, Kırcami planlamasının başlamadan delinmesi anlamına geliyor. Bölgede parselasyon çalışmaları sürerken gelen bu plan tadilatı talebi Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçerse, çalışmalar 6 ay daha gecikecek.

 

DOĞUYAKA’DA ‘HATIRLI’ TADİLAT

 

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından meclise gönderilen plan değişikliği metninde yer alan, “Antalya ili Muratpaşa ilçesi Zeytinköy sınırları içerisinde yer alan 12743 ada 1 nolu parselde hazırlanan 1/25 bin ölçekli nazım imar planı değişikliği”ne konu olan yerin Doğuyaka Mahallesi’nde, yani Kırcami’de olduğu ortaya çıktı. Adı geçen yerin ön tarafının ticari alan, arka tarafının merkezi gelişme koridoru olduğu; ortada bulunan yolun kaldırılarak bütün alanın ticari alan yapılmak istendiği öğrenildi. İki adanın birleştirilerek ticari alana çevrilmesi konusunda bu kadar acele edilmesi, plan değişikliği talebinin hatırlı bir kişi ya da hatırlı bir firma tarafından yapıldığı iddialarına neden oldu. Bir başka iddia da, plan değişikliği için Büyükşehir Belediyesi’ne 300 bin TL civarında yasal harç yatırıldığı yönünde. Uzmanlar ise daha parselasyon çalışması süren bölgede, bahsi geçen arazinin konumunun belli olmadığı, 18 uygulaması sonucu belki yerinin değişebileceği, öne ya da arkaya kayabileceğini belirtti.


Antalya Körfez


Geri Dön