16 / 05 / 2024

Kırcami imar tadilatı

Kırcami imar tadilatı

Büyükşehir Belediye Meclisi bugün, daha parselasyonu devam eden Kırcami’de bir plan tadilatını görüşecek. Tadilat kabul edilirse Kırcami planlaması 6 ay gecikecek.

40 yıllık imar sorunu çözülecek mi? 10 mahallenin kördüğümü için 'imar olsun da nasıl olursa olsun' deniyor!

Yaklaşık 27 bin nüfusu bulunan Antalya Kırcami'deki bölge halkı, imar sorunu için yerel seçimleri beklemeye başladı. Peki 40 yıllık imar sorunu çözülecek mi?

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi'nde reddedildi!

İSKİ’nin Sancaktepe’deki Ortadağ Tepesi Parkı’nın etrafında yer alan yaklaşık 23 dönümlük arazinin imar planlarına, Ömerli Barajı’nın koruma havzasında nüfus yoğunluğunu artacağına vurgu yaparak yaptığı itiraz, AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Antalya Kırcami’nin imar planı sorunu çözüldü mü?

Antalya'da Muratpaşa ilçesinde bulunan Kırcami bölgesini de kapsayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının hazırlanacağı bildirildi. 

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planı için oylama yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı. 

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına sunulacak!

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına göre belli olacak. Halk oylamasının 2 Ocak'ta yapılacağı belirtildi.

Muratpaşa Kırcami’de ilk inşaat için ruhsat verildi!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Kırcami bölgesinde hayata geçirilecek imar planları kapsamında ilk inşaatın ruhsatını yüklenici firmaya teslim etti. 

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden imar tadilatı planlaması açıklaması!

Hatay Büyükşehir Belediyesi; son günlerde bazı kişilerin, arazilerin imara açılması veya imar planı tadilatlarının çözümlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını kullanması yönünde bildiri yayınladı.

Deniz Köken: Köylerdeki imar problemiyle ilgili çalışıyoruz!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, "Köylerdeki imar problemiyle ilgili genel olarak çalışıyoruz" dedi.

Adil Karaismailoğlu: Şehirlerimizde büyük bir imar, inşa ve ihya seferberliği başlattık!

Siirt'teki temaslarına devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Terör mağduru olan bölgeleri yeniden yapılandırıyoruz. Mağdur vatandaşlarımızın zararlarını karşıladık. Şehirlerimizde büyük bir imar, inşa ve ihya seferberliği başlattık" dedi.

Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi  1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Beylikdüzü İlçesi, Kavaklı Mahallesi, 801 ada, 4 parselin bir kısmına ilişkin kreş 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar tadilatı askıda...

Sakarya Rüstemler'de en büyük sorun imar!

Sakarya Rüstemler mahallesi muhtarı Yakup Işık, bölgedeki sorunlarını ve beklentilerini anlattı. Işık, Rüstemler'de en büyük sorunun imar olduğunu söyledi.

İmar tadilatı artık ada bazlı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelerde imar rantına son verecek düzenlemeyi Meclis gündemine taşıdı. Yeni imar düzenlemesine göre, imar tadilatı artık ada bazlı olacak.

Kırcami imar tadilatı Haberi

Kırcami imar tadilatı

Kırcami’de imar planı henüz bitmeden plan tadilatları başlatıldı. 25 binlik, 5 binlik ve binlik planları belediye meclislerinde görüşülen, planlara yapılan itirazlar oybirliğiyle reddedilen Kırcami bölgesinde henüz parselasyon çalışmaları devam ederken, bir parselin ticari alana çevrilmesi yönünde plan değişikliği talebi yapıldı. Bugün toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’ne 118’inci gündem maddesi olarak gelecek plan tadilatı, Kırcami planlamasının başlamadan delinmesi anlamına geliyor. Bölgede parselasyon çalışmaları sürerken gelen bu plan tadilatı talebi Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçerse, çalışmalar 6 ay daha gecikecek.

DOĞUYAKA’DA ‘HATIRLI’ TADİLAT

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından meclise gönderilen plan değişikliği metninde yer alan, “Antalya ili Muratpaşa ilçesi Zeytinköy sınırları içerisinde yer alan 12743 ada 1 nolu parselde hazırlanan 1/25 bin ölçekli nazım imar planı değişikliği”ne konu olan yerin Doğuyaka Mahallesi’nde,...