27 / 04 / 2024

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planı için oylama yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı. 



Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin 10 mahalleyi kapsayan Kırcami imar planına ilişkin yaptığı referandumda, yüzde 87 oranında ‘Evet’ oyu aldı. Muratpaşa Belediyesi'nde yer alan habere göre; Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Bu tarihi dönemeçte aynı planın ana esaslarında ısrar ederek mücadelemizi sürdürmemiz konusunda bize güç ve destek veren komşularımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Antalya şehir merkezinde 1481 futbol sahası büyüklüğünde olan Kırcami’de, Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda, saat 08.30’da başlayan oy kullanma işlemi 17.00’de sonlandı. Yaklaşık 27 bin kişilik nüfusa sahip Güzeloluk, Doğuyaka, Yeşilova, Kırcami, Mehmetçik, Tarım, Zümrütova, Topçular mahalleleriyle birlikte Fener ve Çağlayan mahallelerinin belli kısımlarını kapsayan bölgede referandum için 10 mahallede 24 oy sandığı kuruldu.

 

 

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Planlama alanında bulunan mahallelerde kütüğe kayıtlı olan seçmen Kırcami sakinleri ile  tapu sahiplerive  bölgede ikamet etmeyenlerin oy kullandığı referandumda 5 bin 219 oy geçerli sayıldı. Referandumda, Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da desteklediği mevcut planların ana esasları üzerinden planlama süresinin devam edilmesi oylamaya sunuldu. Yapılan oylamanın sonucunda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı.

Referandumda yüzde 87’lik ‘Evet’ desteği alan Başkan Uysal, sosyal medya hesaplarından Kırcami'lilere destekleri dolayısıyla teşekkür etti ve  mücadele sözü verdi. Başkan Uysal, şu hususlara dikkat çekti:

“8 yıldır komşularımızdan aldığımız güçle Kırcami imar planlarını nihayete erdirmek için mücadele veriyoruz. Bu mücadelemizde gerek Muratpaşa gerekse Büyükşehir belediye meclislerinde destek olan bütün meclis üyelerimize ve belediye başkanlarımıza teşekkür ederiz. İmar planımızın, bize göre, yersiz hukuki gerekçeyle iptal edildiği bu tarihi dönemeçte aynı planın ana esaslarında ısrar ederek mücadelemizi sürdürmemiz konusunda bize güç ve destek veren komşularımıza teşekkür ederiz. Bugün gerçekleşen referandumda 87 oranında evet oyu çıkmıştır. Bu husus insanlarımızın yaklaşık oybirliği düzeyinde planlara sahip çıktığının kanıtıdır. Komşularımızla omuz omuza kol kola mücadelemiz devam edecek. Yolumuz açık olsun.”

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına sunulacak!

 


Geri Dön