15 / 05 / 2024

Kırıkkale alt yapısı ile yenileniyor!

Kırıkkale alt yapısı ile yenileniyor!

Kırıkkale Belediyenin çalışmalarla   büyük bir değişim gösterdi. Yapılan hizmetlerin birçoğunun ilk olma özelliği taşıdığını belirten Kırıkkale belediye başkanı Veli Korkmaz 'Kırıkkale için modern şehir hayatına geçişin ne derece doğru adımlarla gerçekleş



şžehrin önemli bulvarlarından olan Atatürk Bulvan'nda büyük bir proje hayata geçiriliyor. Başkan Veli Korkmaz, projenin kente farklı bir görüntü kazandıracağını söyledi.

KIRIKKALE Belediyesi, şehrin önemli bulvarlarından olan Atatürk Bulvarı'nda büyük proje hayata geçiriyor. Başkan Veli Korkmaz, Atatürk Bulvarı'nın hazırlanan proje ile kentimize farklı bir görüntü kazandıracağını belirterek, 'Cerek sosyal, gerekse sportif anlamda oldukça iddialı bir projedir' dedi.

Atatürk Bulvarı, hazırlanan proje ile şehre farklı bir görüntü oluşturacağını ifade eden Başkan Korkmaz, 'ıoo dekarlık bir alanda gerçekleştirilecek proje kapsamında, MKE lojmanlarının bir kısmı kaldırılacak, bir kısmı ise rekreasyon çalışması kapsamında değerlendirilecek olup, sosyal mekanlar olarak halkın kullanımına açılacaktır. Atatürk Bulvarından Cumartesi pazarının kalkması ile birlikte bu alanda yürüyüş yolları, spor sahaları, amfi tiyatro, yeşil alanlar, ha-vuzlar, oturma ve dinlenme yerlerini kapsayan çevre düzenlemesi gerçekleşmektedir. Mevcut yeşil doku korunarak ek ağaçlandırma ile zenginleştirümektir' diye konuştu.

24 saat aydınlatma
Atatürk Bulvarı projesinin, kullanım açısından üç bölüme ayrıldığını ifade eden Korkmaz, projeyi şöyle anlattı:

'1. Bölümde havuz önünde lale deseni şeklinde bir meydan ve peyzaj düzenlemesi ile büyük kamelya havuz aksına yerleştirildi. Saat kulesi 24 saat aydınlatılarak etrafındaki su oyunlan ile görsel bir şölen yaratacak, etrafına çok sayıda oturma alanları yerleştirilecek.

2.  Bölümde daha çok ailelerin vakit geçirebilecekleri bir alan olarak tasarlanmıştır. 15 kamelya, 3 çocuk oyun grubu, su oyunlan parkı, kafeterya, 11 metre çapında su gösterilerinin olduğu havuz, 12 metre yüksekliğinde saat kulesi, büyük kamelya ve havuz kenannda gösteri platformu olacak.

3.  Bölümde ise, daha çok hareketliliğin olduğu bir alan olacak, özellikle spor yapmak isteyen insanlann vakit geçirebileceği bir alan olarak tasarlandı.'

 

Terminal hizmette

ÜLKENİN ulaşım ağı üzerinde bulunan ve 43 ilin kavşak noktasındaki Cumhuriyetin simge kentlerinden biri olan Kırıkkale'nin şehirlerarası terminale kavuşturuldu.

Belediyenin yaptığı çalışmalar sonucunda kısa sürede Kırıkkale'ye, modern, çağdaş şehir görün-tüsü kazandıran, ulaşımı kolaylaştıran, estetik ve güvenliği ön plana çıkaran bir terminal kazandırıldı. Daha rahat bir ulaşım için Kırıkkale'ye yakışan Modern Terminal Binasını hizmete açıldı.


Samsun Yolu genişledi

KIRIKKALE'NİN en önemli ulaşım ağlarından birini oluşturan Samsun Yolu Bulvarı modem görünüme kavuşturuldu. Gidiş geliş toplam 26 kilometrelik bir yol bağlantısı olan bulvarda 25 yıl önce aülan ve bir daha hiç atılmayan asfalt, trafiği olumsuz etkileyen orta refüjler ve yaya yolunu çamurla birleştiren kaldınmlar mevcuttu. Belediyenin gerçekleştirdiği proje ile yol genişliği 7 metreden 24 metreye çıkartıldı.

Kültür Merkezi atağı

KIRIKKALE Belediyesi,0023 projejeleri arasında yeralan Kültür Merkezi'ni hayata geçirmek için çalışmaları sürdürüyor. Kültür Bakanlığı'nm katkıları ile belediye tarafından hazırlanan Kültür Merkezi, Kırıkkale'nin cazibe merkezlerinden olan Atatepe parkında yapılacak. Bu merkez aynı zamanda Kırıkkale halkına sosyal olanaklar sağlayacak bir yapı olarak tasarlandı. Tüm teknik detayları ile çözülen büyük salonda dünya çapında sergilenen tüm oyun ve etkinlikler hayat bulacak.

 

Alt yapı yenileniyor
KIRIKKALE Belediyesi, alt yapı çalışmalarıyla şehri adeta bir şantiyeye dönüştürdü.
Yetmiş yılda sadece 197 kilometre asfalt yapılan Kırıkkale'de, 7 yılda 845 kilometre.yol asfaltla kaplandı. Doğalgaz kazısı nedeniyle yapılamayan yolların asfaltlanmasını hızla sürdüren Belediye, önümüzdeki dönemde Kırıkkale'de asfaltsız yol bırakmamayı hedefliyor. 1042 kilometre kaldırım ve kilit parke döşeyen Belediye, kente yaya güvenuği ve modern görüntü kazandırdı.

Bugün


Geri Dön