26 / 12 / 2024

Kırklareli'nde Sultanlar Yolu Projesi'nin açılış toplantısı yapıldı!

Kırklareli'nde Sultanlar Yolu Projesi'nin açılış toplantısı yapıldı!

Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın 2013 Yılı Mali Destek Programlan kapsamında destek verdiği 'Sultanlar Yolu Projesi'nin açılış toplantısı Kırklareli'nde yapıldı..



KIRKLARELİ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın 2013 Yılı Mali Destek Programlan kapsamında destek verdiği 'Sultanlar Yolu Projesi'nin açılış toplantısı Kırklareli'nde yapıldı. Projenin iştirakçileri arasmda Kırklareli Istranca Gençlik Doğa Sporları Kulübü, Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Kırklareli İl Özel İdaresi yer alıyor. 


Kırklareli İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen Sultanlar Yolu Projesi açılış toplantısına Kırklareli İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Çalü, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Tuluğ Bayram, Sultanlar Yolu Vakfı Yöneticisi Sedat Çakır, Vakıf Koordinatörü Tom Roos ile yolun geçtiği köylerin muhtarları katıldı. Tanıtım toplantısının açılış konuşmasmı yapan Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı şunları kaydetti: 'Turizm artık sadece deniz, kum, güneş olmaktan çıkıp alternatif alanlara yönelmiştir. 


Doğa turizmi, kültür turizmi, av turizmi, yeme-içme gibi birçok farklı turizm çeşidi turistlerin daha fazla ilgisini çekmektedir. Kırklareli alternatif turizmin tüm özelliklerini taşımaktadır. İşte bunlardan biri de Sultanlar Yoludur. Sultanlar Yolu bir trekking güzergahıdır. Viyanadan başlayarak 8 ülkeden geçer ve ülkemizde Süleymaniye Camiinde bulunan Kanuni Sultan Süleyman'ın kabrinde son bulur. 2200 kilometreyi aşan toplam yürüyüş mesafesi ile Avrupa'nın en uzun trekking rotalarından biridir. 

Bu rotanın yaklaşık 385 kilometresi ülkemiz sınırları içerisinde bulunmaktadır. 1529 yılında Kanuni Sultan Süleyman önderliğinde gerçekleştirilen 1. Viyana Seferi esnasında kullanılan güzergah, bundan 5 yıl önce Sedat Çakırın çabalan ve çalışmalan ile turizme, doğaseverlere bir trekking rotası olarak kazandırılmıştır."



Milat


Geri Dön