Ekonomi

Kırmızı et fiyatlarıyla ilgili çok önemli gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kırmızı eti vatandaşlara ucuz yedirme konusunda kararlı olduklarını belirterek, fiyatların düşmesi için ülkenin dört bir yanında kesimlik hayvan için çalışma yapılacağını dile getirdi. Özellikle son dönemde yapılan zamlarla birlikte kırmızı et, sofralardan iyice uzaklaşmaya başladı

Türkiye'de vatandaşın almaya en fazla zorlandığı ürünlerin başında kırmızı et geliyor. Özellikle son dönemde yapılan zamlarla birlikte kırmızı et, sofralardan iyice uzaklaşmaya başladı. Et ve Süt Kurumu, geçen günlerde kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yapmıştı. Yapılan zamla kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, 1 kg kuşbaşının fiyatı da 62,50 liradan 92 liraya yükselmişti.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun'un görevden alınmasının ardından bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı et fiyatlarıyla ilgili çok önemli gelişmeyi duyurdu. Vatandaşlara kırmızı eti, ucuza yedirme konusunda ısrarlı olduklarını belirten Cumhurbaşkanı, "Ülkemizin dört bir yanında kesimlik hayvan için çalışma yapılacak" dedi.

"GIDA KONUSUNDA BİR SIKINTI YOK" 

Gıda konusunda bir sıkıntı olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konuda yalan yanlış haberlere vatandaşlarımın itibar etmemelerini istiyorum. Bu konuyla ilgili buğdayda biraz sıkıntımız vardı. Nitekim bu sıkıntı da büyük ölçüde aşılmış vaziyette. Yani bizim şu anda silolarımızda bir sıkıntı yok. Ama biz daha da takviye alalım diyoruz. Bunun dışında şu anda ne yazık ki kırmızı eti fırsata dönüştürmek isteyen bazı fırsatçılar var" dedi. 

"ÖNCE ÜLKEDE SONRA DIŞARIDA NELER YAPABİLİRİZ BUNA BAKACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şu şekilde devam ettirdi: Bu konuyla ilgili Tarım Bakanımla konuştuk. Dedi ki, elimizdeki, TİGEM çiftliklerimizdeki kesimlik hayvanları bir an önce keselim ve bu ramazan ayında bir defa evlere kıymada, kuşbaşında ucuz et girme imkanı olsun. Bu arada da yine belki duruma göre Türkiye'nin dört bir yanına ekiplerini gönder, elinde kesimlik hayvanı olanlardan biz bu hayvanları da alalım. Yine ithal noktasında da ramazan sonrasına yönelik bir adım atmış olalım. Çünkü biz vatandaşımıza ucuz et yedirmekte kararlıyız. Kıymada, kuşbaşı ette bunu başarmamız lazım dedik. Karkas olarak getirirsek karkas ette de bu adımları atabiliriz dedik. Tarım Bakanımız önce ülkemizin dört bir yanında çalışmasını yapacak, ondan sonra da ithalde de neler yapabiliriz, bunun üzerinde de ayrıca çalışmasını sürdürecek."