05 / 05 / 2024

Kırşehir'de içme suyu şebekesi için ihale yapıldı!

Kırşehir'de içme suyu şebekesi için ihale yapıldı!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kent merkezindeki içme suyu şebekesinin rehabilitasyonu için hazırladıkları projenin ihalesinin yapıldığını bildirdi. Proje Dünya Bankası ve İller Bankası'nın desteği ile yürütülecek...




Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kent merkezindeki içme suyu şebekesinin rehabilitasyonu için hazırladıkları projenin ihalesinin yapıldığını bildirdi.


Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Bankası ve İller Bankası'nın desteği ile yürütülmesi planlanan projenin yapımı için sözleşme imzalandığını ifade etti.


Yaklaşık 3 yıldır bu proje üzerinde çalıştıklarını belirten Bahçeci "2010 yılında ilk girişimini yaptığımız Kırşehirimizin içme suyu rehabilitasyonu ve scada sisteminin kurulması işini resmileştirdik. Kırşehirli hemşehrilerimizin göreve geldiğimizden bu yana içme suyuyla ilgili, içme suyunun kalitesiyle ilgili şikayetleri oluyordu. Teknik olarak da zaten çok problemli şehir içi şebekesine sahiptik. Şehir içi şebekemizin çok acil revizyonu gerekiyordu. Bu kapsamda Dünya Bankası ve İller Bankası ile birlikte bir proje için 2010 yılında yola çıktık." dedi.


 Dünya Bankasının ihaleyi onaylamasının ardından bahar ayları ile birlikte şantiyeyi kurarak işe başlamayı amaçladıklarını ifade eden Bahçeci, şu bilgileri verdi:


"Bu iş kapsamında şehir içindeki toplam 157 kilometre o sorunlu, arıza yapan, sürekli ve asbest olan boruları değiştirme imkanı bulacağız. Bu çalışma neticesinde içme suyu kalitemiz son derece yükselecek. Kırşehirimizde günlük ortalama 6 arıza oluyor. Bu arızalardan dolayı su kesintileri oluyor. Bbu da hem maddi hem de manevi tahribata neden oluyor. Bu proje sayesinde büyük ölçüde Kırşehir bu sorunlarından kurtulmuş olacak. 3 tane yeni su deposu şehrin ihtiyacına göre inşa edilecek. İş kapsamında bir terfi istasyonu ve 3,5 kilometre terfi hattı ilave olarak yapılacak. 9 adet olan mevcut su depolarımızı modernize edip rehabilite edeceğiz. Hem orada teknik açıdan eksikliklerimizi tamamlayacağız." 


AA


Geri Dön