04 / 05 / 2024

Kışla mahallesi riskli alan ilan edildi!

Kışla mahallesi riskli alan ilan edildi!

Büyükşehir Belediyesi nin onbinlerce insanın oturduğu riskli bölge Köprülü Mahallesi ile ilgili ne gibi işlem yapacağı mahalle sakinleri tarafından merak ediliyor. proje ilanlarıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.



Bakanlar Kurulu Yüreğir ilçelerinde bulunan bazı alanları "riskli alan" olarak ilan etti. Bakanlar Kurulu'nun 2013/5258 sayılı kararına göre, Köprülü Mahallesi sınırları içindeki 29 hektarlık alan artık riskli bölge. Bu karardan sonra, Büyükşehir Belediyesi nin onbinlerce insanın oturduğu riskli bölge Köprülü Mahallesi ile ilgili ne gibi işlem yapacağı mahalle sakinleri tarafından merak ediliyor.
Riskli alan ilanı ve kentsel dönüşüm proje alanı ilanlarıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talebi üzerine Bakanlar Kurulu, Amasya'nın, Merkez İlçesi Kirazlıdere Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 4.2 ha alan ile Çorum'un Osmancık İlçesi'nde bulunan, Gaziantep'in Şahinbey İlçesi sınırları içerisinde yer alan, Tokat'ın Merkez İlçesi Kaledibi Mevkii'nde bulunan, Adana'nın Yüreğir İlçesi Köprülü Mahallesi sınırları içinde bulunan alanları "riskli alan" olarak ilan etti.

Adalet Gazetesi

Geri Dön